[]

miniDV kalitesi ve bilgisayara aktarım

1. miniDV kayıtları bilgisayar ortamına aktarırken maksimum kaça kaç ebatlarda kaydedebiliyoruz?

2. HD videolardan daha yüksek çözünürlükte kaydetme şansımız var mı?

3. bu maksimum çözünürlükte bilgisayara kaydetmek istersek, 1 dakikası ortalama kaç dakikada encode ediliyor?

4. 640x480 gibi bir çözünürlükte bilgisayara kaydetmek istersek, 1 dakikası ortalama kaç dakikada encode ediliyor?

5. bu iş için en kullanışlı ve hızlı programlar hangileridir?

6. bu iş mantıklı mıdır? yani hem harddiskli bir video kamera almayarak daha az para ödeyip, hem de istediğim (veya tatmin olacağım) kalitede bilgisayara aktarabilir miyim?

(miniDV video kamera satın alma aşamasındayım da..)

 
1 720X576

2 HD den daha yüksek çözünürlükte kaydetme şansın var bazı capture kartları 2k ya kadar capture edebiliyor. fiyatları 4000 $ dan başlıyor

3 real time olur capture, yani kayıdın kaç dakikaysa o kadar sürer

4 aynen

5 1394 den bağlayıp premiere pro kullanarak uncompressed capture edebilirsin

6 mini DV her türlü en mantıklısıdır. harddiskli kameralar kendi codec lerini kullanarak kaydedeler ve genelde mpeg codec kullanıyorlar. eğer kurgu'ya gireceksen çektiklerinle mutlaka mini dv tercih et.
  • sijwocaq  (11.03.08 16:30:45) 
bu arada ikinci soruya cevap olarak, kamera almayı düşündüğünü sonradan okduğun için ekleme yapayım. mini dv kamera ile kaydettiğin görüntüyü 720X576 dan daha yüksek bi çözünürlükte kaydedemezsin


  • sijwocaq  (11.03.08 16:32:06) 
mini dv camera alcaksan en önemli faktör senin için kaç ccd lik bir makine olduğu: burda panasonic in rakiplerine açık ara fark attığını görüyoruz, çünkü mini dv lerde 3 ccd yi en ucuza mal eden firma panasonic. şu anda piyasada çok iyi fiyatlara 3 ccd lik bir panasonic bulabilirsiniz. kendim bir panasonic nvgs 140 kullanıcısı olarak kesinlikle panasonic i öneririm. sadece kamera kullanmayıp aynı zamanda kurgu da yaptığım için tek ccd lik kameralarla 3 ccd liklerin farkını çok iyi biliyorum. şöyle söyleyim ccd mantığın anlatmak açısından, 3 ccd olayı kısaca kameranın her ana renk için ayrı bir işlemci kullanması diyebiliriz. bu sayede renkleri gerçeğe en yakın haliyle verirler. ancak tek ccd lik makinelerde kırmızıyı kahverenginin bi tonu zannedebilirsiniz rahatlıkla.
- kurgu için de premiere pro yu tercih edin derim. kkymn.com dan beleş türkçe anlatımlı premiere derslerini izleyip programı öğrenebilirsiniz.
- ayrıca sormadıın bi soruya daha cevap vereyim ham mini dv görüntüsü 5 dk sı 1 gb yer kaplıyor.
  • rentts  (11.03.08 20:53:43) 
www.hepsiburada.com
ayrıca bir diğer önemli özellik de lensler. panasonic dünyanın en iyi lensleri olan leica yı kullanmaktadır. sadece lensi için bile alınabilir.

  • rentts  (11.03.08 20:57:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.