[]

NBA'de division ayrımı ne işe yarıyor?

Şampiyon olan takımı belirlemede 3. ya da 4. sırada olan bir etken diye biliyorum ama var olmasının daha önemli bir gerekçesi vardır herhalde. Bileniniz var mı? Neden division diye bir ayrım var? Neleri etkiliyor?




 
birden fazla etken var.

bir, aynı division içindeki takımlar arasındaki rekabetin artması amaçlanıyor.

ikincisi, hangi takımın kimle kaç maç yapacağını belirlemeye yardımcı oluyor. kendi division'undaki takımlarla dört, kendi konferansındaki geri kalan takımlardan onuyla 4, dördüyle 3 maç yapıyosun.

üçüncüsü, division lideri olmak için teşvik. aynı dereceye sahip olan takımlardan division şampiyonu olan her zaman, iki takım arasındaki maçların sonuçlarından bağımsız olarak playoff'ta yukarıdaki seed'i alır. mark cuban geçen yıllarda buna çok itiraz etmişti mesela.

ayrıca division şampiyonu olunduğu zaman division champs merchandise'ı satılıyor diyenler var, ki ne kadar satılıyordur, çok gittiğini sanmıyorum.
  • resistance is futile  (02.04.11 00:46:59) 
normal sezonda 82 maç yapılıyor. aynı division'dakilerle 4'er maç, aynı konferanstakilerle 3'er maç, farklı konferanstakilerle 2 maç yapılıyor. yani tam olarak böyle olmayabilir ama bu tarz bişeyler. böyle olmasa da herkesle 3'er yapılsa desen takımlar daha çok yolculuk yapmak zorunda kalırdı ve bu daha çok yolculuğa, para kaybına vs.ye neden olurdu. bi nedeni budur mesela.


  • tepedeki psychedelic adam  (02.04.11 00:51:44) 
fikstür ü kolaylaştırmak için, bölgesel rekabeti artırmak için, takımların seyahat mesafelerini kısaltmak için. vs. vs.


  • sijwocaq  (02.04.11 13:16:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.