[]

muhasebeciler, mali müşavirler, maliyeciler! bi bakabilirmisiniz

yurt dışından mal getirerek internet üzerinden ufak çapta satışlar yapıyorum ama fatura kesmiyorum. şirket kurup devam etsem iflas ederim çünkü şirketin giderlerini karşılayacak kadar gelirim bile yok.

vergi kanununda belirli bir limite kadar fatura kesilmeden satış yapılabilir gibi bir hüküm varmı? veya benim durumumdaki birine devletimiz nasıl destek sağlıyor?


 
illa bir şirket kurman gerekmez. firma olarak yapabilirsin bu işi. ticaret odasına kaydolacaksın ama.

ayrıca bu getirdiğin malları (ufak, tefek dediğine göre) gümrüksüz sokuyorsun. bu işletme çatısı altında gümrüklü yapacaksın, gümrükten çıkartmak için müşavirlik şirketiyle anlaşman lazım. ayrıca muhasebeci de tutman lazım. ve vergi kaydı tutturman lazım.
  • mevrin  (01.04.11 22:02:52) 
aslında şirketten kastım şahıs işletmesi. bugün birkaç mali müşavirle görüştüm, en basitinden bir şahıs işletmesinin hiç satış yapmasan bile aylık ortalama 400-500 tl arasında sabit gideri var.

tecrübesiz biri için az para değil, hele ki satışlar düzelene kadar cepten verecek birikim bile yok.

not; öğrenciyim, aileden para gelmiyor.
  • tolga asp  (01.04.11 22:18:31) 
altından kalkamazsın.

madem dışarıdan alıp türkiye'de satıyorsun. refurbished ürünleri getirip satman çok daha mantıklı. ancak çok güzel bir parti mal düşürüp bir iş yapmazsan bu gibi yasal yollara girmen kendine zarar.

örnek vermem gerekirse, NIKON COOLPIX S630 bu cihazı türkiye'de en ucuza satan 500 liraya satıyor, sen refurbished olarak 130 liraya alabiliyorsun. ve 150 euro altında olduğu için gümrük ödemiyorsun. tek tek getirmende sorun çıkmaz. bu ve buna benzer olaylar yaparsan güzel paralar kazanıp yasal yollara girebilirsin.
  • mevrin  (01.04.11 22:35:14) 
sen aynı hesap devam et hocam hiç bozma.
gümrük şirketlerine ve devlete para kazandırırsın.
üstüne kendinde borca batarsın.
ya adamakıllı gir yada uak tefek devam et.
teşvik kapsamında olan bazı şeylerden gümrük vergisi alınmıyor
ama senin getireceğin şeyler büyük büyük ihtimal bu şeylere uymaz.
  • seyduna6687  (01.04.11 22:38:44) 
refurbished mantıklı ama benim yaptığım işe pek uymayabilir, şöyleki; ben ürün resmini türkiyedeki sitelerde yayınlıyorum sonra alıcı çıkarsa yurtdışındaki satıcıya sipariş veriyorum. refurbished olunca alıp evde stoklamam gerekecek aksi taktirde ben müşteri bulana kadar satıcı çoktan başkasına satar ürünü.

@seyduna, iyi diyorsun güzel diyorsunda maliye gittigidiyor veya sahibinden.com'daki satış listelerini alıp tek tek inceliyor hesapları. köfteyi çakarlarsa geçmişte sattığın her ürün başına 160 tl'yi bir güzel geçiriyorlar.
  • tolga asp  (01.04.11 22:57:57) 
bir şahıs işletmesi kurarsan, yapacağın satıştan kaynaklı ödeyeceğin vergiler haricinde,

smmm ücreti (kaça anlaşırsan)
damga vergisi (20-30 TL)

masrafın olur. ev adresini şirket adresi olarak da göstermen mümkün.

bu arada, genelde yurtdışı alışları KDV'li olmadığı için, çok KDV çıkar sana, demedi deme.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (01.04.11 23:52:20) 
evet o kdv olayını mali müşavir çözemedi. ben şimdi yurtdışından kdv'siz alacağım ve burda kdv'li satacağım. bunun artısı veya eksisi nedir? nasıl yaparım? bir örnek vererek açıklayabilirseniz çok sevinirim.


  • tolga asp  (02.04.11 00:07:13) 
eklediğiniz ve müşterilerden aldığınız kdv'leri hesaplayıp bu tutardan, iş için yaptığınız giderlere ilişkin kdv'yi düşüp kalan kdv'yi devlete ödeyeceksiniz.


  • tedirginlik hucresi  (02.04.11 01:11:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.