[]

mutfak dolaplarının çehresini nasıl değiştiririz

merabayın sevgili ahşap dostları
evimizde şu şekilde görmüş olduğunuz dolaplar mevcut, bunlar uzun zamandır burada mevcut ama nerdeyse hiç kullanılmadı. hazır ufak tefek tadilatlar yaparken ben bunlara güzel güzel kulplar bulup, gerekirse bir delik daha delip (uzun kulplar için) bunların çehresini değiştirmek istiyorum. ama nasıl olacak. bir fikir verin dostlar. nasıl bir şey uyar? nasıl bir anda değişik bir hal alır. sap başıma bi boktan anladığım yok.



 
kapaklar dümdüz olduğu için kulpla bambaşka bir hava yaratamazsınız. Belki kapakla hemen hemen aynı ölçüde upuzun paslanmaz çelik kulplar biraz ama biraz modern bir hava verebilir.
Ben olsaydım, Ikea'dan sadece dolapların kapaklarını değiştirirsim. Lambri tavan + seramik + tezgaha uyum sağlaması için de krem rengini kullanırdım

  • aayucel  (28.03.11 14:38:12) 
kaplama malzemesi alıp üzerlerini farklı bir renk ve desenle kaplayabilirsin. dediğin gibi renge uygun bir de kulp oldu mu gayet farklı durur. elbet bu işler seni uğraştırır ama sorun değil dersen gerekli malzemeleri yapı marketlerde bulursun.


  • onexey  (28.03.11 14:40:14) 
üstündeki kaplama kalkabiliyorsa ve kalkınca kapak incecik kalmıyorsa, kaplamayı söküp, biraz zımpara yapıp, dilediğin renklere boyayabilirsin. hatta bence her birini ayrı bi renk boya :) ister sprey boyayla çarçabuk boya bitsin, ister ahşap boyasıyla boya, vernik at biraz daha profesyonel dursun.
ya da kaplamayla uğraşmak zor ise, birinin çok gözükmeyen bir yerinde zımpara dene. baktın bu şekilde de boyaya zemin olabilecek bir taban oluyor devam et. geri dönüşümü, düzeltilmesi imkansız bişi yapman çok zor merak etme :)
zara home, boyner evde, mudo concept gibi yerlerde de değişik kulplar olabiliyor. porselen vs.
  • empty space  (28.03.11 14:54:35) 
Kendinden yapışkanlı kağıtlar var metresi 1.5 liraydı. Onlardan alıp beyazlı falan kaplayabilirsiniz. Bir arkadaşımız yaptı geçen gün, bütün odanın havası değişti.


  • holly golightly  (28.03.11 16:13:29) 
o yapışkanlı şeyler artı bir.
dün aldım çok güzel oldu mutfak:)

  • charlesbukowskiineksi  (28.03.11 16:25:38) 
maliyet gözünüzü korkutamazsa kapakları değiştirin.


  • solomon  (28.03.11 17:47:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.