[]

seri penaltı atışları

şimdi arkadaşlar şöyle bir şeyi merak ettim. hani sonuç itibariyle eşit biten maç (berabere demek istemedim) uzatmalara gider, uzatmalara gittikten sonra da penaltılara kalır ve takımlar sırasıyla penaltı kullanır. bu penaltı atışlarında penaltıyı atan oyuncunun, top gol olmadığında müdahele edip tekrar topu kaleye atma gibi bir şansı da yoktur. ilk atışta gol olmazsa olmaz.

peki madem öyle. diyelim ki oyuncu penaltıyı kullandı, kaleci top tokatladı, top kale direğine çarptı, döndü, tekrar kaleciye çarpıp kaleye girdi gol oldu. bu gol olur mu?

evetse, ne zamana kadar gol olabilir daha? o top ne zamana kadar oyundadır? diyelim ki sevilla fenerbahçe maçında volkan son penaltıyı kurtardıktan sonra sevinçle koşarken topa çarpsa da top da gidip kaleye girse yine gol olur mu? o topun oyunda olma, çarpıp tekrar kaleye girme süresi ne zaman biter? neye göre biter?

 
top direkten döndükten sonra kime çarparsa çarpsın gol sayılmaz.


  • beni bana sor  (07.03.08 13:07:31) 
benim bildiğim top ilk vuruşun aksiyonu ile gol olduğu sürece gol geçerli sayılır. yani 2. paragraftaki durumda gol sayılmalı ama son dediğin durumda olmaz.


  • hayo  (07.03.08 14:17:22) 
(bkz: 21 haziran 1986 fransa brezilya maci)

seri penaltı atışlarında fransızların kullandığı bir penaltı direkten dönüp kaleci carlos'un sırtına çarpıp çizgiyi geçmişti. hakem golü verdi.
  • stardustbenim  (07.03.08 16:50:21) 
volkan sevinirken zaten hakem düdüğünü çalıp maçın bittiğini ilan etmiş oluyor, dolayısıyla koşarken topa çarpsa gol olmaz.

diğer türlü ise stardustbenim'in dediği gibi gol sayılıyor, çünkü aksiyon daha bitmemiş oluyor.
  • pispinti  (07.03.08 18:38:51) 
1986 daki kurallar ile bugunku kurallar farkli. o zamanki kurallara gore topun aksiyonu bitene kadar gol olabilirdi. artik top direge carptigi anda penalti tamamlanmis oluyor. yani kaleciye carpip girerse gol, direge carpip girerse gol, kaleciye carpip bir de direge carparsa gene gol ama direge carpip donerse ve kaleciden tekrar donup gol olursa gol degil. direkten dondugu anda penalti kacmis oluyor.


  • esreverdaer  (08.03.08 00:50:05) 
aksine, 1986'daki o olaydan sonra FIFA karar aldı ve bu tür bir durum olursa gol kararı verileceğine hükmetti.

yani direkten döndükten sonra kaleciye çarpıp top kaleye girerse gol olur.
  • pispinti  (08.03.08 01:58:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.