[]

İyi müzik nedir?

size göre..

Ayrıntılı bir şekilde kelimelere dökebilecek var mı iyi müziğin tarifini.. Roman betimlemesi gibi daha çok, ya da alıntı olarak da yazabilirsiniz...


 
Bana göre iyi müzik vuruşların notaların netliğiyle orantılıdır o yüzdendir ki daha çok koca koca kulaklıklarla dinlemekten zevk alırım çünkü en ince ayrıntıyı bile büyük netlikle hissedebilirsin. Şarkı sözlerinde sesler devamlı olacak örnek veriyorum "Driftin', Liftin', Swiftin', coastin', Testaroastin'" gibi. Eski çağlardan beri çalgıların çoğunda bass sesler önem arz eder ben bu sesleri biraz daha yoğun hissetmek isterim. Ama iyi müziği betimlemek, hissettirdiklerini anlatmak benim yapabileceğim birşey deüil kimse içinde kolay da değildir sanıyorum.


  • taqster  (23.03.11 20:28:13) 
o zaman alex delarge'ın, yoğun geçen bir günün ardından yatağında ludwig van'ı dinlerken hissettiği şeyleri hissettiren müzik kişiye göre iyi müziktir denebilir sanırım:

"O bliss, bliss and heaven, oh it was gorgeousness and georgeosity made flesh. The trombones crunched redgold under my bed, and behind my gulliver the trumpets three-wise, silver-flamed and there by the door the timps rolling through my guts and out again, crunched like candy thunder. It was like a bird of rarest spun heaven metal or like silvery wine flowing in a space ship, gravity all nonsense now."
  • tepedeki psychedelic adam  (23.03.11 20:34:57) 
bence müzik cümlesi olmalı. nasıl ki konuşma ve yazı dilinde kelimeleri kullanarak cümleler oluşturuyoruz ve isabetli kelime seçimleri ifadeyi daha güçlü kılıyor; aynı durum müzik için de geçerli. bir müziğin içinde, tıpkı konuşma dilinde olduğu gibi sorular, cevaplar, nefret, bağırış, isyan olmalı.

www.youtube.com
  • mayeskuel  (23.03.11 20:37:28 ~ 20:49:19) 
gerçek müzik bir noktadan sonra müzisyenden bağımsız oluyor. düşünmeden çalmaya/söylemeye başladığın anda o havaya yaydığın ses dalgaları seninle birlikte herkesi şaşırtır, bir şeyler hissettirir, ses dalgasından ve duygudan öte bir enerji yaymaya başlarsın. egon kaybolur. bakın bana ne güzel çalıyorum modundan, aa, noluyo lan moduna geçersin. o dakka işte, iyi müzik başlar. zor kolay önemli değil. o enerji varsa içinde, odur, sen ve herkes, ve her şey birdir.
benim anlayışım bu.

  • kedula  (23.03.11 20:39:34) 
Taşıdığı duyguyu her dinleyene(o tarzı sevmese bile) verebilen müziktir. "Ruhun gıdası" olgusunu her notasıyla insan dimağına işleyebilen eserdir.


  • trawmatolog  (24.03.11 11:05:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.