[]

İngilizce klavyeli Laptop'da Türkçe karakter kullanma?

Şimdi şöyle bir durum var:

Buralarda (Lübnan) laptop ucuz Türkiye'ye göre. Diyorumki burdan alayım şöyle bir tane ama benim türkçe karakterleri kullanmam lazım bu laptopda. Ayrıca mutlaka bir TR klavye dizilimiyle aynı şekilde olmalı. Çevirmenim ve TR klavye ile hızlı yazıyorum bir tuşun yeri bile değişse hızımı çok fena yavaşlatıyor. Bu yüzden bana böyle bir yeni tuşlara alışma devresi olmadan Türkçe karakter kullandıracak bir yöntem lazım.

Mesela;
- Sanki birinden duymuştum, böyle klavyenin üstüne özel hazırlanmış satılan TR (veya herhangi bir dil diyelim) harflerin karakterlerin basılı olduğu bir yapışkanlı gibi veya şeffaf nasılsa artık şey alıp yapıştırıyorsun ve bilgisayardaki EN seçeneğini TR yapıyorsun. Böyle bir şey mümkünmü yoksa ben şu an icat ettim bile mi?

- Bilgiğin desktop klavyesini alıp usb'den laptopa bağlasam olmaz mı. TR klavyeyi bağlarım laptopa onunla yazarım. Teknik açıdan zor evet laptopun önünde ayrı bir klavyeyle çalışıcam sonuçta ama benim açımdan büyük bir sorun olmaz. En küçük ergonomik olanından bir tane alırım yanımda taşırım hı? Hatta bir ara sanki böyle yumuşak tuşları olan, çok hafif eğilip bükülebilen bir klavye görmüştüm sanki (görmemişde olabilir).

Aklıma gelen bunlar. Bunların fizibilitesi nedir, sizin önerdiğiniz çareler nedir?

Teşekkürler.

 
bu saydıgının hepsı olur en kotu klavye tuslarının yerlerını degıstıren programlar mevcut. mesela a harfıne basınca b bassın ıstıyorsun ayarlıyorsun oyle oluyor. daha sonra stıcker yardımıyla hepsını ısaretleyıp gayet rahat kullanabılırsın. markası nedır laptop'ın? turkce klavye takabılırsın o da sorun olmaz.


  • mevrin  (21.03.11 17:38:38 ~ 17:39:05) 
ilkini bilemem çünkü tuş sayısı farkı vardır muhtemel ve sorun olabilir ama ikinci dediğin mümkün harici bir klavye takarak kullanabilirsin sorun olmaz. tabi bide klavyesini değiştirme imkanın var ama o da bi kaç yüz liralık bi maliyet demek ekonomik olucağını sanmıyorum.


  • onexey  (21.03.11 17:38:45) 
dert etmeye değecek hiç bir şey yok, görüntüsü rahatsız etmeyecekse üzerlerine TR klavye stickerı yapıştırarak gayet rahat bir biçimde kullanabilirsin. Ben öyle yapıyorum.
Türkçe giriş dili zaten windows 95 den beri giriş dili olarak her windowsa eklenebiliyor çok rahat bir biçimde.
not: sticker fiyatı 3 - 5 tl birşey.
şeffaf olanlardan alırsan arapça karakterleri de görebilirsin eğer lazımsa.

dediğim gibi sticker yapışık bir klavye görmek senin için önemli değilse hiç dert edilecek bir şey yok yani
  • artisnot  (21.03.11 18:49:26 ~ 18:50:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.