[]

Her Paranoyağın Hayatta Kalma Rehberi

Değerli paranoyak olan ve olduğunu bilmeyen dostlar. :)

Şimdi dünyanın sonu gelse mamafih size uğramasa hazırlayacağınız çantanızda neler olurdu?
İki şıklı düşünün, biri deprem gibi sel gibi bir felaket olsun, diğeri ise hastalık gibi yaşanan dünyaya değil de sadece insanlara zarar versin ortada az sayıda insan kalsın.

Cevaplarınızı merak etmekteyim.
Sevgiler, saygılar, oyun havaları...

 
sorunu okuyunca bile heyecanlandım o derece paranoyağım :))
benim çantam şöyle olurdu;

- bir adet tabanca ve yedek mermiler,
- dağcılar için satılan tablet gıdalar,
- pusula,
- el feneri,
- kaliteli bir bıçak,
- cımbız,
- kaliteli bir benzinli çakmak.

aklıma şu an gelenler bunlar.
  • eskili  (19.03.11 15:54:37) 
at, avrat, silah


  • ermanen  (19.03.11 16:28:23) 
dostum ,
birincisi discover da yayinlanan hayatta kalma programlari vs film tadinda yada roman diyebilirsin, gerceklik degilde belgesel diyelim.
bugun elektrik, temiz su, ilac, ateş, hazır gıdalar olmasa bir gun yasiyamazsin.
hatirlarmisin the legend filmin de eleman new york un ortasinda geyik avliyordu.
hadi o geyigi vurdun ettin gectim, nasil pisiricen nasil kesicen.
ya ben kendim tavuk kesemem, ha gotumuz zora dussun yapariz, yok yapaman.
ne kadar veganlar sebze filan dese de o da yemez bir tabak sebze icin ne ugras vermen lazim domates, biber yiyerek de hayatta kalamazsin ayriyeten.hali hazirda yedigimiz gidalar o kadar yuksek protein ,karbonhidrat ,seket iceriyor ki aslinda...

hadi iki uc hafta takildin diyelim, yesil berelilerin bile en cok zorlandiklari mevzu yalnizlik imis.amac olmadan zaten yasamaktan beziyor insan, yani toplum aslinda bizler icin hersey ne kadar burun kivirsak begenmesek soyle boyle desek de bu boyle...

yani o mad max ler filan senerya olmadan oteye gitmez.ben haftasonlari daga, ormana filan giderim bazen 15 gun kaliyorum ama 16 olmaz.
o sebeple paranoyak kardesim koy cantanin bir tarafina kisitlama kendini olumse oluruz.
  • uykulu  (19.03.11 16:40:18) 
Öncelikle ilkel bir hayatta bir günü bırak, ölene kadar da yaşayabilirsin. Doğuda askerlik yapmış arkadaşlarına sorabilirsin. Ateş de yakılır, yemek de bulunur, barınak da yapılır. Hastalıklara karşı ise doğada onlarca çeşit derman var ve pek çoğu ilaçlardan daha etkili. Şu kitabı edinirsen son derece işine yarar paranoyak panpa:

www.kitapyurdu.com
  • tekosin  (19.03.11 17:23:08) 
su kitaba bir bak

(ebook - pdf) - Military - US Army Survival Manual FM 21-76
hangi bolgede ne ot ne yilan var hepsini vermis resimleri de mevcut.

bir de sas survival guide var onu mutlaka oku en temel bilgileri icerir canta filan yapmayi da yaziyordu.
  • uykulu  (19.03.11 17:44:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.