[]

Hz. Muhammed'in ne zaman doğduğu kesin değil mi?

Arkadaşlar az önce Wikipedia'da gezerken fark ettim.

en.wikipedia.org

Burada Hz. Muhammed'in doğum tarihine 570/571 civarında denmiş. Türkçe Wikipedia'da ise 20 Nisan 571 yazıyor. Neden böyle acaba? Eğer doğum tarihi net olarak belli değilse neden 571 diyoruz hep?

 
Hicri takvim miladi takvim farkından dolayı diye biliyorum. Ayrıca bilgilerim bana doğum tarihinin 571 olduğunu söylüyor


  • delimuhtar  (17.03.11 21:21:39) 
-Türkçesinde dediğiniz oluyor ama yabancı dildekinde ben şu ana kadar doğru bilgiler bulduğumu düşünüyorum. Tabii bunda bütün dünyadan herkesin girip yanlışı gördüğü anda düzeltmesinin de etkisi vardır.

-Hicri ve miladi takvim konusunda daha net bilgisi olan var mı?
  • brainstorming  (17.03.11 21:51:11) 
Doğum tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Bunun sebebi o sırada Araplar arasında belirli bir takvimin kullanılmamasıdır. Genel kabul gören kanaate göre Fil Vak‘ası’ndan 50-55 gün sonra Rebîülevvel ayında Pazartesi günü dünyaya gelmiştir. Farklı hesaplamalara göre Hz. Peygamber’in doğum tarihi 20 Nisan (9 Rebîülevvel) 571 veya 17 Haziran (12 Rebîülevvel) 569 Pazartesi şeklinde belirlenmektedir. Bu tarihlerden birincisi Mısırlı astronomi âlimi Muhmut Paşa el-Felekî’ye (ö. 1302/1885), ikincisi ise çağımızın meşhur İslâm âlimi Muhammed Hamidullah’a (ö. 2002) aittir.
www.sonpeygamber.info


@madyb, bak bakalım o makaleyi düzenleyebiliyor musun? bakmadan sallamayın yahu.
  • tuyra  (17.03.11 22:04:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.