[]

edebiyatın gelişimi

sizce günümüzde genel olarak edebiyatın gelişimi nasıl bir doğrultuda? teknolojik gelişmelerin -özellikle internetin- edebiyata katkısı ne yönde? ayrıca bildiğiniz internet sayesinde ünlü olan yazarları yazabilir misiniz? örneğin puCCa gibi. kitabı çıkmıştı en son.




 
bence nickinle ters düşme. internette ünlü olan yazarları okumak genelde zaman kaybıdır. sinemada da, edebiyatta da çoğu zaman oldies goldies geçerlidir. zaten bir insan hayatı boyunca kaç kitap okuyabilir, ya da kaç film izleyebilir? bu kotayı eski taş gibi yazarlara, veya teknoliden pek nasibini almamış hayatın içinden filmlere ayırmak çok daha mantıklı bence.


  • soulthinkers  (16.03.11 16:09:02) 
yok ben bunu bi araştırma için soruyorum. vampir beni ısırdı, ye iç dua et bla bla türünden kitaplar okuyan biri değilim zaten.


  • raskolnikov2  (16.03.11 16:17:04) 
ingilizce key wordlerle bir çok yazar bulabilirsin aslında. son 3-4 yılda piyasaya çıkan birçok yazarın bir blog geçmişi oluyor genellikle özellike amerika'da. onları çok rahatlıkla bulabilirsin. türk dersen de, bloglardan çıkmış ama takma isimle kitaplar yazan birkaç isim biliyorum.


  • soulthinkers  (16.03.11 16:28:32) 
Güzel bir araştırma konusu. Sonuçlarını görmek isterim bitince.

Yazar açısından: Daha çok kaynağa, daha kolay ulaşım, taşınabilirlik, fazla dağılmaktan oluşabilecek dikkat eksikliği, okumayı bilmeyenler tarafından yazarlıkla ilgisi olmayanlarla aynı kefeye konulma olasılığı.

Okur açısından: Akla karayı ayıramayan biri için yanlış dilbilgisi, yanlış olay örgüleri, yanlış aktarım. Ama yine daha çok kaynak, daha kolay ulaşım, taşınabilirlik.
  • sourlemonade  (16.03.11 18:59:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.