[]

özel ders olayı

bu işte çok yeniyim. o yüzden bazı şeyler sormak istiyorum:

1- bi arkadaş vasıtasıyla başladım. ve diyor ki, sabit bir ücret olmaz. ailenin durumuna göre davranılır. mesela ilk gittiğimiz aile, bir işçi ailesi. durumları belli. arkadaş onlara saati 20'ye veriyor. ama mesela alsancakta oturan, harbiden zengin birine 40'a veriyor atıyorum. bana da mantıklık geldi bu yol. ama gene de işi bilenlere sormak isterim.

2- saat tutarak ders vermek, belki profesyonelce gözüküyor. ama çok antipatik de gelebilir. 1 saat diye başlayıp atıyorum 1.5- 2 saat verip 1 saat parası almak nasıl olur? yoksa salaklık mı olur?

3- bir de şu anki piyasayı çok bilmiyorum. ingilizce, matematik-geometri, fizik dersleri ne kadara veriliyor ortalama? izmir'den bahsediyorum bu arada.

 
ilk ikisini cevaplayayım:

1- ailenin gerçekten durumu kötüyse böyle yapmak en mantıklısı. ki böyle yapılıyor zaten.
2- "1 saatin doldu" diyen hoca da var, 2 saat ders verip 1 saat parası alan da. o ayarı tutturacaksın. ne "1 saatin doldu" diyeceksin, ne de 10 dk'dan fazla uzatacaksın dersi. yoksa iki şekilde de ipin ucu kaçar. şahsen bana "1 saatin doldu" diyen bir hoca kesinlikle bana antipatik gelir.

bol şans
  • yigitkaraca  (13.03.11 19:45:06) 
1-evet aileye göre davranman gerekir.kimi aileler çocuklarına zorla özel ders aldırıyorlar ona göre uygun bi fiyat verebilirsiniz. benim özel okula giden zengin sayılan öğrencim de var orta bi geliri olan aileden daha farklı alıyorum diyebilirim. aslında normalini o aileden alıyosun ama durumu olmayana kendinden ödün verebiliyosun öyle yani.

2-kronometre tutar gibi bitti saatim gidiyorum ben demek çok ayıp. öyle bişe hem öğrenciye hem de ailesine itici gelir.en normal saat 1bucuk saattir. 1bucuk saatlik için ders ücretlendirin ama 2ye dogru da sarksın ki zaten soru çözersin falan 2ye yakın bi saat olur.

3-ben mat-geo dersi veriyorum adana için konuşsam ortalama saati 40-50 tl falan oluyo. izmir de buna yakın bi piyasa vardır diye tahmin ediyorum. işte yeniyim diyosun 30dan bile başlayabilirsin zaman geçtikçe cevren genişler böylece arttırırsın.
  • kimbilebilir  (13.03.11 20:13:25 ~ 20:14:21) 
valla izmirde 50 yede veren var dediğin gb 20 yede ...
ders saatini umursamamak senin için kazançtır.
izmirdeyim bende herkese farklı fiyat uygulamak zorunda kalıyorsun.
yolun açık olsun..
  • andromedus  (13.03.11 21:14:05) 
ben özel ders alan öğrenci olarak fikir vermeye çalışayım o zaman:

1- o konuda herkes hemfikir zaten, siz de dahil.

2- bence ders ücretlerini saat olarak değil, sayı olarak ayarlayın. saate takılı kalmayın hiçbir zaman, ideali hem öğrenci hem öğretmen için 1saat 20 dakika civarıdır. dediğim gibi saat olarak değil 1 ders olarak yaparsanız herkes için daha rahat olur
  • ack3000  (14.03.11 03:34:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.