[]

Biftek yemeğindeki bifteğin yeterince yumuşak olmaması

Salçalı biftek yemeği yaptım ama biftek yeterince yumuşak olmadı. Ben tencereye yine su koyup kısık ateşte bir süre daha mı pişireyim? Başka oluru var mı?




 
soğuk su eklersen oluyomuş o sertlik, bi de tencerenin kapağını kapatmak lazım.


  • overdose  (08.03.11 21:00:14) 
sıcak su koydum ve kapağını kapayıp pişirmiştim.


  • ermanen  (08.03.11 21:01:11) 
eti dinlendirmen gerekiyor o zaman. akşamdan kola ya da sodaya yatır.


  • overdose  (08.03.11 21:32:22) 
biftekleri yağda ağzı kapalı kızartıyorum önce. sonra soğan kavurup, sıcak sulu salçalı sosu döküp, sonra da fırında pişiriyorum uzun süre bazen ocakta. fırında pişince daha güzel oluyor. toplamda epey uzun sürüyor pişmesi.


  • pyro clustic flow  (08.03.11 22:01:14) 
yani eldekilere ne yapılır bilemiyorum ama et pişirirken önce tavada çevirip dışını bi dağlamak gerekiyo ki suyu içinde pişsin. bi de düdüklü tavsiye ederim, ilik gibi oluyo valla.


  • kediebesi  (08.03.11 23:45:12) 
eti kesinlikle pişirirken iyi pişsin diye üstüne bastırmaman gerekiyor. suyu gidiyor çünkü öyle yapınca. et de sert oluyor.


  • jeanne hebuterne  (09.03.11 13:06:17) 
Öncelikle bifteği az bir sıvı yağa yatırın. Kola yada soda tercih etmeyin. Az bir şarap yoksa da sirke kullanılabilir.

bifteği yağda pişirmeyin. yapışmaz tavada altını mümkün olan en kısık ateşe ayarlayın ve bifteğinizi herhangi bir sos barındırmaksızın pişmeye bırakın 10-15 dk arayla çevirin ve kontrol edin.(tavanın kapağı kapalı)

sonra ayrı bir tavada sosunuzu hazırlayın. ve bifteği pişirdiğiniz tavaya ilave edin. 10-15 dk kadar yine en kısık seviyede ateşte tutun...

İsteğe bağlı olarak kısa bir süre için fırına da sürebilirsiniz. Etiniz lokum gibi olacaktır.
  • elisurencil  (09.03.11 15:21:54 ~ 15:22:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.