[]

amiga 500

literatürde bilgisayar mıydı, oyun konsolu muydu?




 
bilgisayar gayet bence neler yapılıyodu onla.

edit: home computer diye ayrı bir kategoride incelenmiş bu ve arkrabaları.
  • celeron 300a  (07.03.11 17:18:41 ~ 17:20:52) 
"The Amiga 500, also known as the A500 (or its code name 'Rock Lobster'), was the first “low-end” Commodore Amiga 16/32-bit multimedia home/personal computer."

der wikipedia. bilgisayar yani.
  • demcan  (07.03.11 17:20:38) 
sadece oyun kosolu kesinlikle değildi o dönem masaüstü yayıncılık vb uygulamalar için de ukllanılabiliyordu. hatta workbench uygulaması görsel olarak windows'un temelini oluşturur.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (07.03.11 17:36:21 ~ 17:37:53) 
kesinlikle oyun konsolu değildi..


  • sorumvarbenim  (07.03.11 17:45:09) 
Amiga BASIC'le bile güzel programlar yazılırdı. Birçok iş programı vardı. Lotus 1-2-3'ün bile bir sürümü vardı, şimdiki Excel gibi bir programdı ve birçok şirkette kullanılırdı. PC'ler cırcırlarken Amiga'da gerçek müzik yapardınız, çözünürlük kaldırdığı kadar grafik işleri yapardınız. PC emülatörüyle birçok PC programını çalıştırırdınız. Internet'e bağlananlar bile vardı internet Türkiye'ye geldikten sonra.


  • sourlemonade  (07.03.11 19:26:51) 
oyun konsolu değil, zira workbench işletim sistemi falan çalışabiliyodu.


  • sttc  (07.03.11 20:05:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.