[]

Kelime Ezberleme Programı

Ücretsiz dağıtacağım bir yazılım geliştirdim. Yabancı dil kelimelerini ezberlemenize yardımcı oluyor. Bilgisayarınızın başında otururken belirli zamanlarda size kelime soruyor ve bilemezseniz doğrusunu öğretiyor.

easywords.glowingeyes.net

Sorularınız varsa everpale@gmail.com adresini msn'inize ekleyebilir ya da barkmaz@gmail.com 'a email atabilirsiniz.

 
sagolasin soru haline getirdigin icin. ama ben buradan yoneltmek istiyorum: baskalarinin da ekleyecegi birseyler olabilir diye.

klavyem turkce degil, haliyle yanitlari dogru veremiyorum. gui ye, fareyle tiklayacagim , almanca ve turkce ozel karakterleri ekleyebilir misin?

linux da kullanabiliyor muyum programi?

yaniti girdigimde dogu olsa da, yanlis olsa da, "bilmiyorum" a tiklamadan ziyade dogruca yaniti gosterse daha iyi olmaz mi? boylelikle, 1 sn aralikla calismak istedigimizde hem surekli o tusa basmak zorunda kalmayiz, hem de kelimenin tam karsiligini bulmaya calismakla ugrasmayiz. mesela diyelim ki kelime "intensify" ve anlami da "yogunlasmak"; ben "yogunlastirmak" da diyebilirim buna. ama program dogru kabul etmeyecek.

programin gui si acikken, programi sag taraftaki hizli baslat iconundan kapatirsam o gui 10-15 saniye sonra kapaniyor.

bir de sorgulama penceresine kapatma tusunu eklemeyi mi unuttunuz acaba?

son olarak, program freeware olarak mi kalacak?

cok sordum, tesekkurler.
  • egotm  (27.02.08 19:31:19) 
merhaba,

program cok dil icin yazildigindan tum klavyeleri kapsayacak bir $eyler du$unuyorum. aklima gelen cozumlerden biri ozel karakterler haric girdileri de kabul etmek (üzüntü yerine uzuntu'nun kabul edilmesi gibi) o tüm dertleri bitirir mi diye düşünüyorum..

linux'da hiç denemedim, linux'daki mono project 2.0'ı destekliyor mu bilmiyorum. destekliyorsa kullanabilirsiniz. programın kısa vadede java cep telefonu ve linux sürümlerini de hazırlamayı düşünüyorum ama öncelikle kritik eklentileri tamamlamalıyım.

gui'nin kapanması bir bug olabilir, araştıracağım.

program freeware olarak kalacak gibi görünüyor şu an için, planım o.. İleride ödeme gerektirecek bir fonksiyon yazılsa bile temel hali ücretsiz kalır sanıyorum.

sorgulama penceresinde kapatma tuşu kullanıcıyı sorulardan kaçmaya alıştırmasın diye özellikle yok edildi. :)
  • kusmuk  (27.02.08 19:52:11) 
Kelimelerin tek tanımlı karşılığı bulunması biraz sorun çıkarıyor. Kendi tanımlı dosyası yanında internetteki bir kaynağı(misal seslisözlük) kullanarak doğruluk kontrolü yapabileceği bir seçenek eklenebilir.

Misal retain için tanımlı cevap olan "yitirmemek" oeh dedirtmişti... Tamam doğrudur elbette ama ilk karşılığı ya da ilk akla gelen bu mudur?

Dediğim gibi hazır bir kaynaktan yararlanılırsa, kelimelerin diğer anlamlarıyla da karşılaştırma yaptırılabilir...

(bkz: nafi)
  • late viper  (27.02.08 20:38:05) 
program gayet güzel olmuş ve kelime haznesini geliştirmek isteyenler için birebir. fakat programda şöyle bir özelliğinde olmasında kendimce yarar görüyorum; anladığım kadarıyla programa kelime eklemesi yapabiliyoruz işte bu noktada programda olmayan ve işime yarayacağını düşündüğüm kelimleri ekliyorum ve akabinde karşıma sürekli eklediğim bu kelimelerin gelmesini istiyorum böyle bir şey mümkünmüdür? mümkün değilse bile bu haliyle işime çok yarıyacağı bir gerçek emeği geçenlere çok teşekürler.


  • vend avesta  (27.02.08 21:10:21) 
merhaba yeniden,

seslisozluk gibi bir kaynaktan query etme fikrini acaip tuttum, çok teşekkür ediyorum.

yeni eklenen kelimeleri öncelikli olarak sormak da mümkün olabilir, yapılacaklar listeme ekledim, onun için de teşekkürler.

ayrıca kişisel olarak kendinize hazırlayacağınız sözlükleri bana ulaştırırsanız programın ilerleyen sürümlerinde isminize bir teşekkürlere dağıtabiliriz ve böylece diğer insanlar da faydalanabilir.
  • kusmuk  (27.02.08 21:17:10) 
bilmiyorum ne kadar alakalı ama, cep telefonunda çalışan bir versiyonu da olabilir mi, bilgisayarın başında oturduğumuz vakitler sınırlı ve onda da başka meşgaleler oluyor, telefonda çalışan olursa, otobüste ya da bankada falan beklerken kelime ezberlenebilir. sis ya da smartfon uzantılı olabilir.


  • efruz  (28.02.08 00:22:24) 
ekranın tam ortasında açılmasa sağ altta açılsa bide msn de konuşurken açılınca bi bakmışım bütün yazıyı oraya yazmışım aktif pencere olarak gelmese daha iyi olur sanki. bir de comodo firewall uyarı veriyor programı açıp kapatınca tam bakamadım uyarıya ama netle alakalı bi durumu mu var?


  • sourlemonade  (28.02.08 00:33:17) 
cep telefonu versiyonu ilk yapacağım işlerden biri değilim. masaüstü versiyonu tamamına erince java ve smartphone için çalışacak bir şeylere başlayacağım.

program başlangıç ve bitişte web'deki sayaç istatistiğini güncelliyor. ayrıca şu sıralar netten otomatik sözlük güncelleme kısmını yazıyorum. yani internet ile bir bağı olacak programın, istendiğinde kapatılabilecek.

msn messenger konusunu birileri daha söylemişti. programın özelliği kendini en öne atıp sizin onu unutmanızı zorlaştırmak. testlerim sonucu gördüm ki eğer en öne zıplamazsa insanlar arkada unutuyorlar programı, amacına ulaşmıyor. MSN ya da ICQ'da falan bir konuşma penceresi aktifse EasyWords'ün aktif olmamasını sağlayabilirim bu konuyu düşünüyorum.

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Eğer kendi sözlüklerinizi hazırlıyorsanız bunları diğer kullanıcılarla da paylaşmanız muhteşem olur.
  • kusmuk  (28.02.08 07:40:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.