[]

Yurtdışından Alışveriş Sonrası Yaşanacaklar.

Gençlerbirligi.Şimdi ben Ebaydan alışveriş yaptım ve ürün yola cıktı.Ankaraya gelecek ürün nerelerden geçiyor.Türkiyede nereye geliyor ilk önce.Gümrük nerede ? Ankarada havaalanına gelip oradaki gümrüge mi ugruyor bana yollanan ürün.Hadi diyelim benim ürünüm yasal sınırın (100 avro sanırım)üzerinde ise gel öde mi diyorlar vergisini.Faturasız ürünlerde nasıl anlıyorlar ürünün degerini.İçinizde gümrükçü olan yada bu konuda bilgisi olan varmıdır ?




 
ebayden alisveris yapildiginda zaten faturasi ekli oluyor. kisaca faturasiz olmuyor. faturasiz paha ederi olan urunler kacakcilik gibi degerlendiriliyor zaten. ne is diye soruyor gumruk iskillenirse. aciklamak size dusuyor. bazi kisiler hediye paketi yaptirip oyle gondertiyor kendisine. gumrukten gecerken icindeki seyin hediye olduguna ikna olmazlarsa sorabiliyor yine gumrukcu abiler/ablalar.

hangi yolla kargolandi/postalandi ise ona gore guzergahi var. genelde benzer bunlar. burada girisi havaalanindan oluyor. sayet yasal sinirin ustunde ise size kagit gonderiliyor genelde. boyle bir paket gumrukte bekletilmektedir gelin diye. eger gumruge takilirsa bi milyon ugrasi verip vergisini odemeyi basarirsaniz aliyorsunuz. gicik bir is o biraz.
bu tur seylerde risk almamak en iyisi.
  • entrapmen  (04.03.11 02:13:55) 
ankara'yı bilmiyorum ama izmir'e gelen şeyler istanbul üzerinden geliyor, eğer bir kargo şirketiyle değil usps, royal mail türü bir şeyle yollandıysa. yasal sınır 150 euro, ama o sınırın üstüne vergi uygulanıp uygulanmaması tamamen gümrük memurunun keyfine kalmış bir şey pratikte. ebay'den alışveriş yapıldığında faturasız olmuyor diye bir şey yok, olabilir. ürünün değeri gönderen kişi tarafından üzerine yazılıyor, o değer 300 euro olsa bile vergisiz geçmesine denk gelmişliğim var, ama şansa kalmış bir şey dediğim gibi. eğer yazılmamışsa alıcıyı çağırıp onun yanında pakedi açıyor ve ona göre bedelini belirliyorlar bildiğim kadarıyla.


  • slackerbitch  (04.03.11 02:26:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.