[]

iphone 4 no sim card installed hatası

londra'dan bi iphone4 alıp turkcell hat ile kullanmak niyetindeydim. gel gör ki turkcell micro sim kartımı takmama rağmen telefonda "no sim card installed insert a valid sim with no pin lock to activate iphone" yazıyor ve emergency calls'tan öte gidemiyorum. bu sırada itunes'ta da "there is no sim card installed in the iphone you are attempting to activate" yazıyor.

nedir bu aletin derdi? ingiltere apple store'dan aldığıma göre jailbreak falan yapmadan kullanıyo olmam gerekmez mi?


 
netlock varsa?


  • hubble  (02.03.11 22:59:16) 
bu durumda cihazın garantisini bozmadan ne yapabilirim?


  • amiga 500  (02.03.11 23:19:22) 
amerikadan alinanlar icin ilk acilista aktivasyon yapilmasi gerekiyordu.. mesela amerikadan alinan icin at&t sim karti takip aktivasyon yapmak gerekiyor.. londra'dakiler factory unlocked olarak satiliyor diye biliyordum.. aktivasyon istememesi gerekiyormus gibi geliyor ama tam bilemedim..


  • buzzlightyear  (02.03.11 23:42:14) 
ben de öyle bildiğim için aldım ama bi türlü telefonu açamıyorum


  • amiga 500  (02.03.11 23:45:13) 
applestoredan alinsa da arada sirada simlocklu denk geliyor. bizim bi arkadas almisti oxford streetten. simlocklu cikti, degistirdi.


  • arnatuile  (03.03.11 00:31:54) 
hangi firmaya aitse onun simkartı veya aktive kartla aktive edilebilir ancak simlock olayı cozumlenmiyor maalesef


  • kevin durant  (03.03.11 00:49:43) 
4.3 açıklandı unlock çıkacak bu ay içinde.
şu an telefonu kullanmak için snowbreeze 2.2 idi sanırım. onu kullanman lazım.
hactivate edecek ve kullanıma açılacaktır.
hangi operatörün uk kartıysa o kartı bulur ve takar da itunes a baĞLARSAN öyle de çalışır ;)
ben AT&T kartı getirttim sırf bunun için..
  • ozdek  (03.03.11 09:06:07) 
saçma bi şekilde sim cardta sorun varmış, yeni sim kart aldım sorun çözüldü.


  • amiga 500  (10.03.11 10:02:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.