[]

Yazılarımı kitap yapsam?

Selamlar ahali;

Şimdi naçizane kendi yazdığım ufak tefek yazılar mini öyküler şiirler vs var. Bunları eşe dosta dağıtmak biraz daha fazla insana ulaşması için kitap haline getireceğim. Fakat bildiğinz gibi telif olayı var. Ne yapsam ne etsem de bu telif olayından en ucuz maliyetle kurtulsam? İnternette incelediğim kadarıyla belirli makamlara kitabın örneklerinden gönderildiğinde koruma altına alınıyor sanırım?

Tanıdık bir matbaa vasıtasıyla kendi uğraşımla bastıracağım yayın evi vs yok.

 
telif olayıyla kastettiğiniz sorun nedir? telif hakkı zaten eserin yaratıcısına aittir. eğer telif haklarımı nasıl korurum diyorsanız zaten siz kitabınızı yayımlattığınız anda sizin tarafınızca yazıldığına dair karine oluşur, yani yine bir sorun olmaz. eğer yayımlatmadan önce koruma derdindeyseniz, alın yazdıklarınızı, bir zarfa koyun, ptt'yle kendinize gönderin. zarfı da sakın ola açmayın. mahkemede delil niteliğindedir bu dediğim. aynı biçimde bir word veya pdf dosyası olarak kendinize e-posta olarak gönderseniz de yine benzer bir işlev görür.

edit: want2die haklı sanırım, telifle patenti karıştırıyor olmalısınız. telif hakkını elde etmek için bir buluşun patentini almak için yapmak durumunda olduğunuz işlemlere, bir yerden onaylatmanıza vb. zorunluluğu yok. yazılı bir eserin yaratıcısı kimse, telif hakkı sahibi odur, ayrıca bir işleme gerek yok.
  • microfiction  (25.02.11 15:18:22 ~ 15:33:08) 
bastırmadan önce sözlüğe yaz içeriğini, malum tarih saat var. bastırdıktan sonra zaten sorun olmaz.


  • enderun  (25.02.11 16:04:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.