[]

bol baslı müzikler

ekşi sözlüğün ve ekşi duyurunun sevgili müzikologları, bana öyle şarkılar müzikler önerin ki, içinde bas gitarı ve/veya kontrbası gümbür gümbür duyayım, mutlu olayım.

ama mümkünse pop olmasın, hiphop rap falan olmasın, elektronik olmasın, reggae olmasın, cıstaklı disko müzikleri olmasın, arabesk ya da doğu müzikleri de (buna Hint müzikleri de dahil) olmasın. geri kalanlardan olsun. rock olsun, metal olsun, caz olsun, klasik olsun, new age bile olur.

müzik kulağıma yapacağınız katkılar için teşekkürler!

 
  • deckard  (22.02.11 11:00:59) 
lock it down youtube a yazarsan fast and furious tan belki seversin.

gerci bas gitar fln demissn bunu sevmessin heralde :)
  • sage  (22.02.11 11:22:07 ~ 11:22:27) 
şarkı değil de grup önereyim. gerçi neler dinlediğinizi söyleseydiniz daha iyi olurdu ama.

progressive rock'ta her zaman bas gitar açısından cevher var. rush, yes, dream theater, riverside falan.

mr.big var.

fusion olarak return to forever, weather report var.

caz olarak da charles mingus var.
  • resistance is futile  (22.02.11 11:24:58) 
"crash test dummies - god shuffled his feet" albümünü şiddetle tavsiye edebilirim. hata ettim bile.


  • seykooooah  (22.02.11 12:28:32) 
(bkz: pendulum)


  • alkolik imam  (22.02.11 14:09:22) 
  • tepedeki psychedelic adam  (22.02.11 14:15:59) 
rhcp dinle.

bir de bas gitaristlerin solo albümleri var. gürol ağır baş'ın "bas şarkıları" adında 2 albümü var. bir de kamil erdem "a tale of bass" bunlara türkiye'den verebileceğim örnekler. ayrıca nurhat şensesli'nin bas çaldığı bütün albümleri dinleyebilirsin. laço tayfadan tut, çoğu jazzcıya, türkücüye-popçuya (tercih etmediğini söylemişsin ama olsun) hatta ve hatta bir şarkıda serdar öztop'a bile çalmış.

marcus miller var en basitinden yabancı olarak.
  • zlatan1937  (22.02.11 14:28:25 ~ 14:32:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.