[]

İnsanlar nasıl hayatta kalacak?

Sizce insanlık nereye kadar sürecek? Gelecek 100 yıl nasıl olacak, dünyadaki değişimlere göre hayatta kalabilecek miyiz? Kalabileceksek nasıl başaracağız ve insanlık ne kadar sürecek?




 
10 tonluk su deposu yaptır, hiçbir dış etkiden etkilenmesin. özel bir yerde yap. zamanı gelince litresi çok liraya satılabilir de.


  • dieselsingle2  (20.02.11 19:45:26) 
kitap önereyim mi? www.idefix.com şu kitabın "yarın" kısmındaki makalelerde, senin sorunla ilgili teorileri var Asimov'un. =)


  • kobuzchu kiz  (20.02.11 19:55:31) 
teknoloji ilerliyor, her boka çözüm buluyoruz... bu saatten sonra hiçbir şey olmaz insanlığa rahat ol.


  • de jure  (20.02.11 20:19:02) 
bireysel emeğin bir değeri kalmayacak, kullandığımız ürünler gittikçe kompleks hale gelip on binlerce insanın emeği ile ortaya çıkacak, girişimcilik ölecek, kölelik gibi bir durum. Bu kadar büyük projelerin yürümesi için yönetim şekilleri değişecek psikoloji biliminde devrimler yaşanacak.


  • ilkdefa  (20.02.11 20:19:41) 
simülasyonun sonu olur mu? :) sonsuz tabi ki de. yakın zamanı soruyorsan şöyle bir fikrim var. bi kere yüzyıllardır gen aktarımı ve kalkınma için bulduğumuz en güzel yol savaşmak. bu durumda değişiklik olabilir. daha baskıcı ama daha az savaşlı toplumlar vs. bi de dönem dönem bütünleşme ve parçalanma şeklinde giden bir düzen var. kabarcıklar gibi birleşiyoruz, ab gibi filan, veya osmanlı gibi imparatorluklarda, sonra da pıtır pıtır diye tekrar bölünüyoruz. yine böyle sürebilir.


  • kediebesi  (20.02.11 20:43:07 ~ 20:46:05) 
doğum hızı hızla düşüyor bir çok ülkede bu da demekki dünya nüfusu artacak ama yaşlı nüfusu daha da hızlı artacak, yani koşullar çok kötüleşirse o ortama ayak uyduramayan ne kadar yaşlı varsa ölecek demek, daha doğrusu bu yaşlı kısmı biz oluyoruz:) takma kafana o kadar..


  • allanz  (20.02.11 20:48:19) 
teknolojik tekillik diye bir olay var onumuzdeki 50 sene icerisinde gerceklesmesi bekleniyor. iste o zaman makinalar bizim yerimize hayal edecekler.
en.wikipedia.org

bir de biyerlerde "sanal gerceklik insanligin son buyuk kesfi olacak" yaziyordu. matrix'e dogru gidiyoruz...
  • cench  (20.02.11 22:20:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.