[]

dijital senaryo lazım

Sayın dijital duyuru sakinleri,

Yine bir yaratıcılık isteyen ödevle karşı karşıyayım. Bir senaryo oluşturup sayın sınıf arkadaşlarımın çeşitli forensics araçlarıyla çözebileceği bir senaryo üretmem gerekiyor.

Yani bu zatlar bellekte, dosya sisteminde ve/veya ağdaki bir takım verileri analiz edecek ve bir takım kanıtlar bulacaklar.

Sizden istediğim zihninizde filmleri ve dizileri şöyle bir karıştırın ve bana enteresan bir senaryo sunun bilgisayara gömebileceğim.

Mesela basit bir kıskanç erkek arkadaşın yeni ayrıldığı kız arkadaşı canice katletmesi. İçine msn konuşmaları gömerim motiv olarak, silah araştırması yapacağı linkleri tarayıcı geçmişine eklerim ve fotoğraflar eklerim, silahı nereye saklayacağını ve planını gömerim bir yere falan.
Ama bu basit kalıyor. şöyle entrikalarla dolu olursa ne hoş olur. O kadar film/dizi izledim hiç bir şey gelmiyor aklıma.

 
(bkz: digital fortress) - çok mu cliché olur?


  • money money money  (20.02.11 01:54:56) 
bi tane var yazıyorum....

ikinci bir sigarayı ateşleyince ufacık
binanın altında durmuş ışığı yanan daireyi gözleyen doğu kökenli aç zayıf bir adam cepten şu mesajı geçti

bu gece 2’de burada olun.

saat 10.23

sigarayı avcunun icinde tutarak ışığı gizlensin diye
paçalarını çamura bulaştırıp adımlarını sürüyerek duvarın arkasına geçti

cebinden bir kitap çıkardı yarım yamalak bir ışık
seçebiliyordu harfleri
dedi ki
10 sene sonra göremeyeceğime göre çıplak gözle bulutlu hava tek aydınlık sokağın göğün binaların ışığı bu duvarın dibinde susadım 10 sene sonra ağrılarım fazlaşınca içemeyeceğim için
dedi
ve tam 5 birayı 1.5 saatte içti

2’ye doğru arkadaşları geldi

balkonun altında durdular

yukarı baktılar

notaları açtılar

notalarda

takıntılarım var yazıyordu

çaldılar.

5 kişiyle ve duvarın dibine kadar getirilmiş tasvirle bir kıyamet sahnesi yaşandı

elektrik direkleri aşırı voltajdan başladı
çıra gibi yanmaya
kül olup bitmeye

kitabı bıraktım

aklıma baktım

duvarı yıktım

birayı devirdim

çişim geldi

atom bombası bile olsa engellemezdi

yaptım

ve sidikle beraber sürükleniyordu ayakkabılarım

üstüne binmiş bağcıkları kullanmış ilk limana girince düğümü atmıştım

şaşkın 5 kişi şaşkın ayakkabı şaşkın balkon ve şaşkın kızla kaçtık oradan

dünyayı filmler kurtarıyordu
götü insanın ta kendisi…
  • agy  (20.02.11 02:44:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.