[]

kablosuz modem güvenliğini nasıl sağlarım

arkadaşlar selamlar, dün öğleden sonra evime internet bağlattım 6gb kotalı netlimitli paketten. sabah adsl kotadan ne kadar kullandığıma baktığımda 800 mb dowload edilmiş olarak gördüm fakat benim dün internette harcadığım vakit ise toplam 3 saat ve bu süre içinde girdiğim siteler facebook, sözlük, msn herhangi bir şey indirmedim acaba başkası benim interneti mi kullanıyor? bunun önüne nasıl geçerim.




 
windows update yapmış olabilir.

başkasının kullanımının önüne geçmek için wpa2 şifreleme ve mac filter + SSID gizleme deneyebilirsiniz.
nasıl yapılacağını bilmiyorsanız adım adım hallederiz :) modemin marka ve modelini söylerseniz faydası dokunabilir.
  • kisa  (18.02.11 07:55:26) 
hocam öncelikle 800 mb çok fazla bir kota değil. o saatler içinde bir iki video izlesene ve sürekli internette dolaşsan bu kadar yapmış olabilirsin.

başkasının senin internetini kullanmasına engel olmak içinm wireless network'üne şifre koy. bunu modemin içinden yapabilirsin. modemin markasına göre ip'sini öğren internetten. sonra da wireless'a şifre koy. bunun resimli anlatımını google amcadan bulabilirsin.
  • winston insani  (18.02.11 07:56:33) 
modemin markası huawei hg521, özellikle SSID gizlemenin nasıl yapılacağını anlatırsanız sevinirim.


  • vend avesta  (18.02.11 08:04:20) 
öncelikle şunu sorayım,
modemin arayüzüne erişebiliyor musunuz? ayarları yapma hakkında hiç bilginiz var mı yoksa ilk defamı yapacaksınız?

  • kisa  (18.02.11 08:05:14) 
interneti yeni bağlattığınıza göre bir süredir bilgisayarınız bir süredir internet görmemiş demekki. bu da güncellemeye (update) aç kalmış olduğu anlamına gelir. antivirüsten windows güncellemelerine + sizin de facebookta izlediğiniz bir kaç video = 800 mb edebilir. "bilgisayar sorunlarına monk + house gözü ile bakmak)

ama tabii ki kablosuz ağ korumasını yapın. ssid'nin gizlenmesi şart değil eğer şifre varsa.
aaa şimdi gördüm ki windows update yapmış demişler. tüh. :)
  • ben smyrna  (18.02.11 08:32:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.