[]

apple macbook

efendim cehaletime verin ama anlayamadim olayi. ayni ozelliklere sahip(ekran haric,macbook 13") toshiba 600-700$ civarinda(amerika fiyatlari) iken bu macbooklarin en ucuzu 1100$. ekran farkindan mi kaynaklaniyor yoksa bilmedigim baska birseyler mi var? sirf bu yuzden arada kaldim. buyuk ihtimal macbook alacagim ama takildi iste kafama.




 
elma vergisi. macos kullanıyorsun falan filan.


  • kurukafa  (20.02.08 18:48:41) 
tasarım + stabilite + kişiye eklediği prestij (prestige brands) + marka imajı (it's a mac) = aradaki fark.

Aynı özelliklere sahip kot pantolonların pazarda satılanı 20 ytl, mavideki 120 ytl. Aynı hesap.
  • sui  (20.02.08 19:08:24) 
adam gibi tasarlanmis duzgun klavye, multi-finger touchpad, ufacik sarj cihazi, pil performansinin muhtesem olmasi gibi ozelliklere de veriliyor o para tabi. obur yandan normal (sony vaio haric tum laptoplar sanirim, toshiba mi asus mu ne olur artik) bir laptopta igrenc/rahatsiz klavye, iki senede biten pil, kotu pil performansi, fiziksel olarak (kapagi acip kaparken mesela) dangil dungulluk, tugladan sarj adaptoru, dumduz (cift parmak atraksiyonu olmayan) touchpad var. ama kararsizsaniz ya apple store'da aletleri kurcalayip sorular sorarak (turkiye'de yas bu dukkanda soru sorarak bilgi edinme isi) bilgi/izlenim sahibi olup kararinizi ona gore verin, ya da hic ugrasmadan toshiba alin tabi.


  • disq  (20.02.08 21:49:24) 
hayvan gibi ısınmaması da cabası...
lap top değil adeta nur topu :)

  • betty puf puf  (21.02.08 16:27:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.