[]

Su kaç yaşında?

Su = H2O




 
12.5 falan :)

hangi su panpa? bak ilk sazan benim eheh

edit: ben yazdğımda h2o yoktu. troll değilim ben ühühühü
  • sen git ben geliyorum  (15.02.11 18:34:48 ~ 18:58:17) 
on bin milyon yasında olabilir.dünya kadar su var çünkü


  • dynamo  (15.02.11 18:45:33) 
eğer su ünlü biri, şarkıcı bir kadın falan değilse, valla ben öyle sanmıştım, burada eleman 3 milyar demiş. ama bir dayanağı var mı bilmiyorum.

wiki.answers.com
  • sen git ben geliyorum  (15.02.11 18:52:48 ~ 18:53:05) 
hidrojen neredeyse evrenle yaşıt, büyük patlama'dan sonra ilk atomlar olan helyum ve hirdojenin oluşması için sadece (!) 380.000 yıl geçmiş. büyük patlama da 13 milyar yıl önceydi.

bütün diğer elementler, bildiğimiz yıldızların yaşam döngülerini tamamlamasıyla oluşmakta*. ilk yıldız, büyük patlama'dan sonra 100 milyon - 1 milyar yıl sonra oluşmuş (ortalık anca sakinleşmiş). bu zaman diliminde nebulalar, galaksiler de oluşuyor. bugünkü evren neredeyse hazır yani.

özellikle "şu kadar yaşındadır" diye bulamadım ama uzun lafın kısası su için gerekli bütün şartlar neredeyse evrenin başından beri mevcut. hele ki suyun çok temel ve hiperaktif atomlardan oluşan bir bileşik olduğunu da düşünürsek ben hiç yoksa bi 10 milyar vardır diyorum.

*bu olay kendi başına başka bir hikaye. özellikle yıldızın ölmesi gerekiyor mu bilmiyorum ama yıldızlar evrenin element üreten/yokeden işçileri. yani ağır (nispeten ağır, oksijen gibi) elementlerin oluşması için ilk yıldızlardan başlamak mantıklı görünüyor.

edit: şimdi biraz daha karıştırınca farkettim ki yıldızların yaşları da bir kaç milyon yıl ile birkaç yüz milyar yıl arasında değişebiliyor. bunu da hesaba katabilirisn düşünürken. ben yoruldum.

ssscott.tripod.com
en.wikipedia.org
en.wikipedia.org
  • celeron 300a  (15.02.11 22:23:18 ~ 16.02.11 00:20:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.