[]

ağ bu bilgisayarın ilişki isteğini reddetti

arkadaşımın laptopı bu hatayı veriyor.

kendi evindeki modeme bu hata yüzünden bağlanamıyor. ama arkadaşlarının evindeki modemlerden bağlanabiliyor aynı bilgisayardan. bu hatanın sebebi ve çözümü nedir acaba?


 
şimdi, bilgisayarın mac adresinden modeme engellenmiş olabileceği söyleniyor. ev arkadaşıyla arası pek iyi değil ama ev arkadaşı böyle bir orospu cocuklugu yapmamıştır diye tahmin ediyorum. yine de emin olmak için;

arkadaşımın bilgisayarının mac adresini, arkadaşımın bilgisayarından giriş yapmadan öğrenebilme ihtimali var mı? yani o şekilde engelleyebilir mi?
  • kamera motor  (15.02.11 17:15:53) 
kibritsuyu yanılıyor bence kardeş olarak görmüş.

modemi resetlemiş mi?

elbette
ikinci soru: modem arayüzünden o anda bağlı olan cihazların mac adresleri görünür. ve engelleme yapılabilir. modemin kullanıcı şifresini biliyorsa (admin-admin mutlaka denenmeli) kablo ile bağlansın ve baksın ayarlara
  • homeless  (15.02.11 17:18:37 ~ 17:20:08) 
@homeless

tamamdır. yani şuanki şartlar altında %99 ev arkadaşının yaptığı anlaşılıyor. tesadüfen veya yanlışlıkla olabilecek bir şey değil gibi. modeme bağlı cihazların mac adresi de görünüyorsa kendisi ordan direk engelleyip son vermiş.

son delilleri de toplayalım dexter gibi, masum insanların canı yanmasın :)
  • kamera motor  (15.02.11 17:34:06) 
ben öyle demedim. ama öyle yapılabilir dedim.

(kafasına yüzüne vurmayın, karnına filan çalışın iz bırakmayın)

---

ha bu ara aklıma gelen bir şey, yasaklamamış da olabilir. sadece kendisine izin verecek şekilde sınırlama getirmiş de olabilir. siz dövün en iyisi
  • homeless  (15.02.11 17:36:16 ~ 17:38:22) 
yok, arkadaşımın başka bir arkadaşı aynı modemden giriş yapabiliyor internete. yani mac adresiyle ilgili bir olay yaptıysa, direk birini (arkadaşımı) engelleyerek yaptı. biz delil toplayalım :) emin olalım.


  • kamera motor  (15.02.11 17:39:28) 
durum ne meraktayım.


  • homeless  (19.02.11 08:02:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.