[]

amerikada dil okulu

selamlar. bu yaz amerikada dil okuluna gitmak istiyorum. ve bazı sorularım var bununla ilgili:

1- muhtemelen new york'a gideceğim. hem toplu taşıma olması, hem de imkanların çok olması nedeniyle. peki orada fiyat/performans oranı yüksek bir yer var mı bildiğiniz? salt vizeyi uzatmak için ya da paso asyalı, türk öğrencilerin olduğu, ingilizceye hiçbir katkısı olmayan okullar olmasın.

2- bir de dikkat ediyorum, community college'ların ingilizce kursları oluyormuş. onların ücretleri normal dil okullarına göre nasıldır? ve new york'ta var mı tavsiye edebileceğiniz böyle bir yer?

3- ucuz dil okullarına vize verilmediği ya da zor verildiği söyleniyor hep. bu ne derece doğrudur? yani vize almak için illa pahalılara bir ton para mı bayılmak lazım? gerçi millet vizeyi aldıktan sonra orda daha ucuz okullara transfer oluyormuş ama.

4- işlemlere kaç ay öncesinden başlamak lazım. diyelim okullardan birine mail attım. ı-20'yi ne zaman gönderirler ve ona göre vize işlemlerine falan ne zaman başlamak gerekir? haziran-temmuz'dan falan bahsediyorum bu arada.

5- şimdi benim amacım dil okulundan sonra orda master yapmak. yani biraz da oraya gitmişken okulları da araştırırım diye gidiyorum. diyelim dil okulu 1 sene sürdü. bitince de hemen master'a başladım. bu mümkün müdür? çünkü bildiğim kadarıyla amerikadaki master programlarına yaklaşık 1 sene öncesinden başvuruluyor. bu durumda nasıl olacak? son deadline'lar belki 2-3 ay öncesinde bitiyordur. öyle bir durumda olur mu ki?

6- bir de vizeyi alırken hesap gösterme olayı var ya, illa gerekir mi? yoksa ev, arsa tapusu göstersek yeter mi? peki diyelim bankada belli bir miktar para gösterdik, sabit bir maaş da istiyorlar mı? hani "oraya gittiğinizde size kim para yollayacak" diye sorabilirler belki.

7- peki oraya gittiğimizde dil okulunun kendi yurtlarında kalmak mı yoksa ayrı bir oda tutmak mı daha mantıklı? o yurtlarında her milletten insan var bildiğim kadarıyla. dil ne kadar ilerler. ama amerikalı birilerinin yanında daha iyi olur gibime geliyor.

8- bir de doğruya doğru oraya gittiğim zaman çalışmam da gerekecek. kaçak tabii. peki dil okulunun programı çok mu yoğun olur? zaman kalır mı çalışmaya?

9- ilk etapta oraya gittiğimde pasaport- vize işlemleri, uçak bileti, ev tutmak, dil okulu kayıt parası, 2-3 ay idare edecek miktarı düşünürsek ne kadar gerekir ortalama? 5 bin lira çok mu az olur? minimumu söylerseniz sevinirim.

10- bir danışmanlık şirketlerine gerek var mıdır? bana para tuzağı gibi geliyor ama gene de fikrinizi almak isterim.

çok teşekkürler şimdiden.

 
bence las vegas civarına bak dil okulu için. Gidenlerden biliyorum herşey çok ucuz. rahat edersin. PAram var diyosanda bence los angelas california civarına bak. Ama kar amacı güden dil okullarına gitme kolejlerin devlet üniversitelerinin dil okulları daha sağlam oluyormuş.6 ay kadar gittiğin taktirde Olayın tamamını çözersin.


  • eternal disgust  (08.02.11 20:28:02) 
üniversitelerin yaz okulları en iyidir.
nyc iyi bir seçim.
vize konusunda çok bilgim yok. sanmıyorum ucuz pahalı farkedecğini ama.
şimdiden başla işlemlere.
mümkün, ama zor. gmar gre filan nasıl alacaksın? onları da planla. benim eşim dil kursuna giip (fransizca eğitimi vardı) sonra msf'e başvurdu, aldılar. gmat çok iyiydi ama. bu 17 yıl öncesinin hikayesi ama.
hesap istiyorlar mutlaka. aynen, sabit maaş olursa daha da iyi.
ayrı oda tutmak lojistik olaral zor olabilir, hele nyc'de. benim tavsiyem bir dönem okulda kal, ikinci dönem için kararını verirsin.
zaman kalır. akşamları garsonluk filan.
ev tutacaksan 5bin az olur. genelde nyc'da kiralarken ilk ayın ve son ayın kirasını zart diye alıyorlar, üzerine de depozito. varsa 10. yoksa 8.
danışmanlık şirketlerinden biltur iyidir, diğerleri hakkında hemen hepsinden kötü hikayeler duydum.
iyi şanslar.
  • zkurmus  (08.02.11 23:16:04) 
times square'in orda hard rock cafe'nin sokaginda spanish american institute diye bir yer var ben toefl kursuna oraya gittim. hem gayet ucuz, hemde baya anlayisliydilar. egitimi de fena degil. sonucta okulun kalitesi nek adar iyi olursa olsun, sana kalmis calisip kendini gelisitirmen. tam adresini hatirlayamiyorum kusura bakma.

dil okulu 1 sene surmemesi lazim, ben 6 ayda falan bitirdim. yalniz butun islemlere erkenden baslaman lazim. deadline'lar var, eger zamaninda butun dokumanlari vermezen obur somestr'a kadar beklemen gerekiyor cogu okulda. gelir gelmez arastir bunlari ve son gune birakma herseyi. toefl alinca toefl'in sonuclarini da beklemen gerek tabi.

sabit maasa gerek yok, okumaya gidiyorsun sonucta

dil okullarinin yurdu yok, dil okullari universite degilki, dershane gibi bir sey.

okuyup calismak bir cok insan icin secenek degil, gereklilik. ben 5 seneden beri okul/is ikisini bereber goturuyorum new york'ta. tabi kendine pek zamanin olmayacak dogal olarak, ama dil okulu icin yapman gereken pek sey yok zaten. eger toefl icin gidiyorsan, longman'in ibt kitaplarina calis, o kadar. okulda speaking'ini pratik yapsan gecersin.

ny'de oturan bir tanidigin varsa onunla konusup ev bulana kadar yaninda kalmayi onerebilirsin(para verebilirsin mesela) ortalama bir oda kirasinin 600-700 dolar oldugunu dusunursen(genelde 1 ay deposit de isteniyor) 5000 az 2-3 ay icin. o 2-3 ay icerisinde is bulman gerek kesin.

sakin danismanlik sirketine falan gitme. dil okulundaki diger turklerle konus, onlar sana yardim ederler buyuk olcude.

iyi sanslar.
  • feylo  (17.03.11 05:11:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.