[]

Uzay boşluğunda ölürsem ne olur?

Vücuduma ne olur yani? Çürür mü donar mı parçalanır mı, neler olur?




 
-270 derecede herhangi bir şeye ne oluyorsa o olur, güneşe yakınlığına göre sıvı ihtiva ettiğin için patlardın.


  • arph  (02.02.11 00:46:41) 
marsa yokculuk filminde bunun güzel bir sahnesi vardı. astronot kasketini çıkarıyor .çıkarır çıkarmaz içerdeki bütün hava dışarı boşalıyor ve adamın yüzü buz kesiyor. gözleri donuyor anında.


  • wessago  (02.02.11 00:48:43 ~ 00:49:22) 
eğer üstünde astronot kıyafeti yoksa;
vücudun iç basıncı, dış basınçtan fazla olduğu için
vücudun patlar
zerren kalmaz hacı
  • seyduna6687  (02.02.11 00:50:02) 
kanınız kaynar, buharlaşır. Kurutulmuş bir mumya gibi sonsuza kadar uzayda dolaşırsınız.


  • eelmaa  (02.02.11 00:58:54) 
İrili ufaklı taşların çarpma olasılığı o kadar düşüktür ki hatta yoktur diyebiliriz. Uzay kocaman bir yerdir ve siz küçücüksünüz. Ayrıca hepsinin bir yörüngesi var zaten. Siz de onlarla birlikte, tabi sizden kalanlarla, yörüngeye girersiniz.


  • eelmaa  (02.02.11 01:55:59) 
insan vucudu uygun yükseklikte ve uygun hızda ivmelendirilirse dünyanın yörüngesine girebilir. ancak bu çok uzun süreli olmaz. dünya ya da herhangi bir cismin yörüngesine giren objeler sürekli olarak o yörüngede kalamazlar. yörüngenin bozulmasında ayın çekim kuvveti en büyük etkendir. bu yüzden tüm ticari uydularda gazlı itici sistemi bulunur yer istasyonu tarafından belirli periyotlarda bozulan yörünge bu iticiler çalıştırılarak tekrar eski haline getirilir.

aynı insan örneğindeki gibi yörünge düzeltme sistemi bulunmayan mini uydularda var. mesela oscar serisi ve bi kısmı yerli bir kısmı kit uydu olan itupsat 1 projesi gibi.
itupsat 1 in beklenen yörünge ömrü 6 ay kadardı. 7-8 ay kadar bir süre beklenen yörüngesinde kaldı ve geçişlerini gözlemleyebildik.

eğer bir astronot yanlışlıkla dünyanın yörüngesine girse kendi çabası ile o yörüngeden çıkması veya istediği noktaya gitmesi mümkün olmaz. ancak kıyafetinde yönlendirecek ve hareket kazandıracak bir itiş sistemi var ise bu mümkün.
  • orpheus  (02.02.11 12:58:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.