[]

Bakü

Peşinen not : Şive komiğini ben de beğenmedim. Duyurumu yeniden yaratıyorum. Öncelikle Bakü'de yaşayan/ yaşamış olan kimse varsa onların yardımına ihtiyacım var. Bakü'de hayat nasıldır? Evli barklı bir insan olarak oraya yerleşip 3-5 sene yaşamak mantıklı mıdır? 5 sene tecrübeli ingilizce ve biraz rusça bilen bir saha mühendisi olarak ne istemek uygun düşer?
@renttss sana göre az olan benim için yeterli olabilir. En son duyduğumda maaşlar 3000 ile 7000 dolar arasında değişiyordu. İşte benim merakım da kendimi nereya koymalıydım bu skalada .

Tabi bana Nasrettin Hocamın dediği gibi damdan düşmüş biri lazım.

 
senin de yolun açık olsun.


  • innuendo  (29.01.11 19:12:06) 
öncelikle şive komiği bitmemiş miydi 80 lerde? özellikle azerice.
soruya gelirsek
düşük maaş alırsın.
  • rentts  (29.01.11 19:12:16) 
En son kulagima calinan duyumlara gore tavsye etmyolardi 3bin lira veriyolardi diyolardi. Tabi ki gidenler yasayanlar daha iyi bilir


  • rentts  (29.01.11 20:32:34) 
bir azeri olarak ilk tavsiyem.

işinizi bulmadan ve kesinleştirmeden sakın gitmeyin. bakü'de rusça herkes biliyor, türkçe ve ingilizce de çoğu kişi bilir, o yüzden bu saydığınız özellikler çok da bulunmayacak şey değil. azerbaycan şirketleri bu maaşı size hayatta vermezler. bakü'deki azeri şirketinin vereceği maksimum maaş 1000 lirayı geçmez.

eğer türk şirketine gidecekseniz, iyice araştırın derim, zira onlar da pek güvenilir değil. gidip çalışıp da maaşını alamayan tanıdıklarım oldu.

koşullara gelince. bakü eskiden ucuzdu, fakat şimdi istanbuldan daha pahalı. bazı şeyler örneğin yol, kırmızı et size ucuz gelebilir, fakat bir tavuk fiyatı 10 liradan başlıyor. şehrin orta halli bir yerinde kiralar en az 300-400 manat. bu 600-800 lira yapar. ev eşyası alacaksanız türkiye'deki herşeyin iki katı fiyatını düşünün. kısaca 3000 dolar orta bir maaş. ama 7000 dolar veren bir şirket bulursanız düşünmeden gidin derim. ama tekrar söylüyorum şirketin güvenirliliği çok önemli.

P.S. ben bakü'de 7000 dolar maaş alan kimseyi tanımıyorum.
  • bir sebep bir bahane  (29.01.11 21:09:58 ~ 21:42:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.