[]

20lik diş, çılgın çocuk

sevgili duyuru sakinleri,

yaklaşık 1 yıldır küçük küçük ağrılarla azıcık şişmelerle bir adet alt taraftaki yirmilik dişim çıkıyor. İlk başını sanırım 6-7 ay önce gösterdi. Öyle kendi halinde takılıp çıkıyor yani. 6 ay önce de dişçiye gösterdiğimde şimdilik bir problem yok dedi bunda, röntgen çektirmedi.

gördüğüm kadarıyla diş hala düz ve normal çıkıyor ama bugün dilimle orayı yandan dürttüğümde bir tür şişkinlik, çıkıntı hissettim. ulan dedim apse geliyor sanırım, yandık. Şimdi eve gelip dikkatli inceleyince sanırım oradan yani diş kenarından(iç) da küçük bir diş dalı çıkıyor :|?.

nedir bu, başına gelen var mı, streslenmeli miyim?

durum şu ki şu an lojistik ve finansal sebeplerden dolayı bir dişçiye gitmem bana çok meşaketli gözüküyor.

 
dişçi olan sözlükçü varsa bana da pm atıversin sevabına


  • lord randal  (27.01.11 15:59:43) 
diş yarı sürmüş vaziyette ise dişin çevresindeki diş eti ile diş arasında bir cep bulunur. bu cebin içerisine giren yemek artıkları,plak vs. diş çevresindeki diş etinde bazen de kemikte enfeksiyona neden olur. ağız açıklığında kısıtlama ve ağrıya neden olabilir. kesin çözüm dişin çekilmesidir,diş yarı çıkmış vaziyette orada bulunduğu sürece belirli aralıklarla tekrar eder durur. ilaçla şikayetlerden kurtulmak mümkündür. ilaç adı pm ile yollayayım.


  • bluedescada  (27.01.11 18:20:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.