[]

Ev sahibim evi satarsa ne olur?

Selam dostlar ev sahibimiz evi satmak istiyor. Sözleşmemiz bu kasımda bitmişti yenilemedik. Ev satılırsa 15 gün içinde boşaltmamızı istiyor ne yapmalıyız. Böyle bir hakları var mı ?

edit: ev daha satılmadı alacak vatandaş kendisi de kirada oturuyor. ne yapabilirim


 
kirayı tapuya şerh ettirmediğiniz için bu isteğinizi yeni ev sahibinizden beklyemeyeceksiniz.


  • hoot  (20.01.11 19:14:00) 
tapuda $erh yoksa yeni ev sahibi cikarma hakkina sahip


  • no avalon  (20.01.11 19:29:30) 
ödemenizi düzenli yapıyorsanız kontrat olmasa da kiracı olarak haklarınız koruyorsunuz denir.
bir de ev satıldıktan sonra 3 ay içinde çıkmalısınız, 15 gün değil.
hukukçu değilim, bildiklerim bu şekilde.

not: 6 aydır kirasını ödemeyen kiracımız için yasal süreci epey önce başlattık ama kiracıların haksız olsalar bile o kadar çok hakları var ki eski kanuna göre..
  • pyro clustic flow  (20.01.11 21:14:02) 
o sözleşme kendiliginden uzamıstir merak etmeyin, yeni malik de o sozlesmeyle bagli; bu nedenle satın aldığı tarihten itibaren 1 ay içinde size ihtarname gommeli ve 6 ay sonra da tahliye davası açmalı..benden once cevap veren diger maykıllar guzel sallamislar..

hatta buyrun;

6570 sayılı kanun madde 7/d: Gayrimenkulü Medeni Kanun hükümlerine göre iktisabeden kimse kendisi veya eşi veya çocukları için tamamen veya kısmen mesken olarak ve yine kendisi veya eşi veya çocukları için bir meslek veya sanatın bizzat icrası maksadiyle iş yeri olarak kullanma ihtiyacında ise iktisap tarihinden itibaren bir ay zarfında kiracıyı keyfiyetten ihbarname ile haberdar etmek şartiyle altı ay sonra tahliye davası acabilir.

konu kapanmistir..
  • eski usul mat  (20.01.11 21:15:19 ~ 21:22:00) 
Aynı şey iki ay öncesine kadar bizim başımıza geldi...
Sonuç??
Yeni evimize taşındık.
  • livaneli kadir  (20.01.11 21:32:43) 
not: en kısa sürede taşındık


  • vh1  (29.06.11 16:19:27) 
Ev sahibine "tahliye taahütnamesi" adı altında belge vermediyseniz, eski usul mat tamamen doğru yorumu yapmıştır. Ancak taahütname vermiş iseniz (kontrat ile ilgisi yoktur bu belgenin), zaman sorunu, yasal yükümlülük, zart, zurt şart aramadan değil 15 gün, 3 gün içersinde boşalttırır evi.


  • Lekter  (29.06.11 16:41:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.