[]

Bu fotoğraflar gerçek mi?

1900lerin başlarında rus bir fotoğrafçı çekmiş bunları. Renkli olmalarına birşey demiyorum ama fotoğraflar çok net. O zamanlar böyle net fotoğraf çekmek mümkünmüydü?

www.boston.com


 
dün bir arkadaşımla renkli fotoğrafların tarihinden bahsediyorduk. 1900'lerin başında ilk renkli fotoğraf teknikleri ortaya çıkmış. en.wikipedia.org ama sizin linkteki fotoğrafların bir kısmı zaten elle boyanmış, belli.

netlik konusunda da evet mümkün, 1900'lerin başında fotoğraf 60-70 yıllık bir teknolojiydi. Ruslar zaten iyi fotoğraf makinesi konusunda =)
  • kobuzchu kiz  (18.01.11 10:12:50) 
başkası desen inanmazdım ama söz konusu ruslarsa yapmışlardır.
inanırım.

  • icemanr  (18.01.11 10:13:06) 
Fotoğraflar doğru da bu kadar net değil orjinalleri. Bunlar yeniden elden geçirilmiş ve dijital ortama aktarılmış versiyonları.


  • ataturkiye  (18.01.11 10:20:10) 
Hareketin olduğu fotoğraflarda kullanılan filtreler çok belli oluyor. 27. fotoğraftaki bazı çocuklar kıpır kıpır mesela :)


  • sourlemonade  (18.01.11 10:24:39) 
Resimlerin altındaki Turkce yorum olayı ozetliyor;
Rus çarının özel fotoğrafçısı Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii (1863-1944) 1909 ve 1910 yıllarında kendi geliştirdiği bir yöntemle daha renkli fotoğraf tekniği geliştirilmeden önce renkli resimler çekti ve bunlar günümüze ulaştı!

Objeyi kıprıdatmadan arka arkaya 3 defa mavikırmızı ve yeşil filtrelerle çektiği resimleri özel banyolarda yıkadı ve tek renkli çıkan bu şeffaf filmleri üstüste koyarak renkli saydamlar elde etti. Bunlar günümüzde renkli fotoğraf kağıdına basılabiliyor. O günlerde ise ancak saydamları projektörle görülebiliyordu
  • yoktur  (18.01.11 10:48:21) 
"
Rus çarının özel fotoğrafçısı Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii (1863-1944) 1909 ve 1910 yıllarında kendi geliştirdiği bir yöntemle daha renkli fotoğraf tekniği geliştirilmeden önce renkli resimler çekti ve bunlar günümüze ulaştı!
Objeyi kıprıdatmadan arka arkaya 3 defa mavikırmızı ve yeşil filtrelerle çektiği resimleri özel banyolarda yıkadı ve tek renkli çıkan bu şeffaf filmleri üstüste koyarak renkli saydamlar elde etti. Bunlar günümüzde renkli fotoğraf kağıdına basılabiliyor. O günlerde ise ancak saydamları projektörle görülebiliyordu"
yazmış biri
  • dieselsingle2  (18.01.11 10:50:18) 
boston'un neredeyse tüm fotoğraf arşivini elden geçiren birisi olarak fotoğrafların elden geçtiğini söyleyebilirim size.


  • Her Yer Siyah  (18.01.11 10:57:06) 
biraz oynanmkış aslını şurda görmüştüm; blogs.denverpost.com

fotoğrafları çerken adam kimyacıymış bi de.
  • hia  (18.01.11 12:35:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.