[]

böyle bir diş çürümesi var mı?

bugün büyük azı dişimde çıkıntılardan biri üzerinde bir krater oluştuğunu fark ettim.

dişlerimi düzenli olarak günde iki defa fırçalıyorum. nasıl oluştu şoktayım.

ışıkla baktım. oyuğun üzeri hafif sarı-kahverengi.

bu nasıl bir şeydir yaa? neden oluşmuş olabilir?

 
aslında diş fırçalama ile çok ta alakası yok.. kemik yapısı daha önemli.. orta 1. sınıftan bu yana her yemekte sonra (yani en az günde 2 kez) diş fırçalayan biriyim. Lise de 3 azı dişim çürüdü sonra yılmadım, diş fırçalamanın yanında diş ipi, misfak filanda kullandım (hastalığa dönüştü artık temizlik) dişlerim bembeyaz tertemiz ama geçen ay doktor a gittim.. 2 ağır çürük 3 te çürüme başlangıcı varmış..

yapabileceğin çok bişey yok.. en azından ben yapamadıysam kimse yapamaz gibi geliyo..
  • miucee  (06.01.11 01:32:30) 
çürüyor, en kısa zamanda doktora git. oraya dolgu falan yapar.
aynı sebepten dolayı dişimi kaybettim.

  • lellokezban  (06.01.11 07:31:57) 
Bir sorun olduğu belli ve doktora gitmen lazım ve hayır, bunun fırçalamayla pek ilgisi yok. Diş fırçası, ipi, gargara kullanırım. Dişimin çürüksüz olduğu maksimum süre 2 hafta falandır. Bir yerden kesinlikle patlak verir.


  • sesee  (06.01.11 08:17:22) 
sırf fırçalama değil beslenme de önemli,
www.westonaprice.org
u inceleyin, adam 1930 larda hiç diş fırçası nedir bilmeyen mesela isviçre'nin dağ köylerinde yaşayan adamların dişlerini inceliyor, her 1000 dişten 3 ü çürük çıkıyor.
beyaz un, şeker yoğun beslenme düzenine geçmiş toplumlarda bu oran 100 de 20-30.
dişler ve kemikler için besinlerden bol
a-d-k2 vitamini
kalsiyum, magnezyum, fosfor almak lazım.
  • joepiscopo  (06.01.11 08:23:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.