[]

Kira sözleşmesi hakkında

Bugüne sakladığım bir ton sorum mevcut kusura bakmayın sevgili arkadaşlar. Şu an arkadaşımla oturduğumuz eve Eylül ayında taşındık ve ev sahibi ile 1 senelik sözleşme imzaladık. Ev sahibinin durumları çok karışıkmış vs evi satmayı düşünüyor. Hatta hergün eve bakmaya gelen bireyler oluyor. Evin satılması ve yeni ev sahibinin gelmesi durumunda sözleşme geçersiz sayılıyor mu? Sözleşme devam ediyorsa bizi evden çıkarması durumunda hukuken bize verdiğimiz depozitoyu vermek zorunda mıdır?




 
Şöyle ki benzer bir durum bizim başımıza da gelmişti, ev satıldıktan sonra yeni sahibi evi boşaltmamızı istedi ve bize bir ay mühlet verdi. Yeni ev sahibinin insafına ve nasıl kullanmayı düşündüğüne bağlı sizi çıkarıp çıkarmaması.

Ve evet, ev sahibiniz çıkmanızı istedi ise siz en az 15 gün önce haber vermiş olmalı ve de depozitonuzu her halükarda vermeli, zorunda yani.
  • deliberte  (04.01.11 13:30:29) 
ev satımı olsa dahi sözleşmenin geçerliliğini koruduğu yönünde bir madde yoksa sözleşmede
siz evden çıkarsınız.
çıkmaz işi inada bindirirsiniz ama sonuç aleyhinize olur.
size depozitoyu her halde vermesi lazım gelir.
şöyle bir durum olabilir eğer siz yeni ev sahibi ile evde kalmak konusunda anlaşırsanız depozitoyu yeni ev sahibine verebilir o durumda evden çıkarken depozitoyu yeni ev sahibinden alırsınız. ya da yeni ev sahibi ile sözlşeme yapar depozitoyu alır ona verirsiniz hemen.
  • seyduna6687  (04.01.11 13:40:54) 
Aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar.


  • mortingensitrayzee  (04.01.11 14:03:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.