[]

Ayakkabı bağcığının ucundaki minik plastik şey

(bkz: ayakkabı bağcığının ucundaki minik plastik şey)

plastik veya metal olabiliyor. bunun için Türkçe kelime var mı?

mesela fransızlar "aiguillette", ingilizler "aglet" demiş. bizim niye böyle şeylere tek kelime karşılığımız yok?

hatta gavurlar bağcığın geçirildiği etrafında minik metal halka olan deliğe bile isim koymuş. fransızlar "oeillet", ingilizler "eyelet" demiş.

bizde de bunun için "balık gözü" diye bir terim var ama yine iki kelime. yani kısaca hayattaki bazı ayrıntılara tek kelime karşılığımız yok. kültürel bir durum mu bu nedir, sonradan koyulamaz mıydı?

 
ihtiyaç olmamış demek ki, bu kelimeler etimolojik olarak incelenirse belki iki kelimenin bir araya gelmesinden meydana çıktıkları görülür.burada ihtiyaç olmamış derken ayakkabının tarihsel gelişimine de bakmak gerekli, fransız ve ingilizler bağcıklı ayakkabı kullanmaya ve üretmeye çok önce geçmişken türkiyede daha sonra yaygınlaşmış olabilir


  • freebird5406  (03.01.11 17:40:35 ~ 17:45:59) 
ya zaten aksesuar, ıvır, zıvır ne varsa her detayına isim vermiş fransızlar. ingilizceye de kesin fransızcadan geçmiştir. onlarda da bizde olan bazı kelimeler yok. kültür ve üretim ile ilgili bir durum.


  • aklimiseveyim  (03.01.11 18:39:48) 
aiguillette bu özellikle askeri üniformalardaki sarı renkte falan olan ip diye biliyorum ben. demek bir başka anlamı daha varmış. bak bugünde bunu öğrendim işte.


  • zanim zrozumiesz  (03.01.11 18:55:26) 
tekstilciler o etrafinda metal halka olan delige kuş gözü diyor
ama iki kelime

  • rn  (03.01.11 21:33:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.