[]

Ansiklopedi bağış

elimde 30 senelik belki 35 senelik tertemiz ansiklopediler var. zamanında iyi para verip almış ailem.. gayet kıymetliler. şimdi bunlar ev içinde çok yer kaplıyor diye satmak istedim ama başvurduğum kişiler ancak kilosu 20 kuruştan alabileceğini söylediler..? şimdi bu ansiklopedileri ben kime hayrına verebilirim? 7 8 tane farklı farklı ve temiz ansiklopedi. her ansiklopedi ayrı ayrı 7 8 ciltten oluşuyor. şehir kütüphanesinde fazla bi işlerine yaramaz ama taşra türü yerlerde ihtiyaçları vardır ama ben nasıl verebilirim?




 
freecycle istabul isimli yahoo mail grubuna üye olun, oraya mail atın, illa ki bi alıcısı çıkar,
hatta köylerde yada muhtaç olan bi yerlerdeki okullara kütüphanelere bağışlama fırsatı da bulabilirsiniz böylece.

  • purpurum  (30.12.10 15:24:02) 
www.eksiduyuru.com bu duyuru da Sivas Şarkışla lisesi için kitap toplanıyor. buraya göndere bilirsin.


  • zenc  (30.12.10 16:07:31 ~ 16:08:22) 
Ansiklopedeleri artık hiçbir kurumsal şirket yardım kampanyalarında kullanmıyor.
Neden? Çünkü artık bilgilerin çoğu güncel değil, haritalar değişti, isimler değişti, sözcükler değişti.
Bence ansiklopedilerden kurtulmak amacınız ise, kağıt dönüşümden faydalanabilirsiniz.
Başkalarına yardım etmek için istiyorsanız, ansiklopedilerinizi vermeyin yeterli.
Nacizane fikrim.
  • lucky_meh  (30.12.10 18:23:15) 
30-35 sene tertemiz saklamışsınız, biraz daha saklayın, koleksiyonerlere, antikacılara falan satarsınız. zira onlardan ansiklopedi olarak yararlanmak imkanı artık mevcut değildir. (ha tabi "falancaya 40 sene evvel filanca denirdi" gibi çıkarımlar yapmak mümkün)


  • lazor  (31.12.10 06:37:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.