[]

Kişiyi öldürmeden bütün organlar çıkarılabilir mi?

Demin "doktorlar" dizisinde görünce aklıma geldi. Gövdedeki bütün organları çıkararak aort etrafındaki tümörü çıkarma ameliyatı yapmışlardı. Sanırım sadece kalp çıkmadı. Bir de beyin tabii ki.

Evet mümkün mü bu? Kan dolaşımı nasıl ayarlanabilir ki böyle bir durumda?

Hatta kalp ve beyni de çıkararak da mümkün müdür? (Tabi doktorların bildiği özel bir şekilde, belki bir kısmı vücuda bağlı kalarak, damarlarla veya kan sağlayan birimlerle)

Gerçek hayatta da böyle veya buna benzer (organların çıkarılarak yapıldığı) bir ameliyatın örneği var mı hiç?

 
evet var böyle bir vaka:

www.sagliksal.net

p.s. katkılarından dolayı google'a teşekkürlerimi sunarım.
  • microfiction  (17.12.10 22:49:55 ~ 22:51:11) 
Elbette, bizzat girmiştim bu ameliyata.


  • ornette  (17.12.10 23:11:20) 
var diye biliyorum, kan dolaşımınıı bir cihaz ile sağlıyorlar ve vücut sıcaklığını düşürüyorlar,hasta stabil konuma gelince de at koşturuyorlar sonrada diriltiyorlar.


  • skywalkeremre  (17.12.10 23:12:56) 
valla house'un bir bölümünde vardı aynen skywalkeremre'nin tarif ettiği tarz bir ameliyat. küçük bir kızı ameliyat etmek için vücut ısısını düşürürerek kontrollü olarak kısa bir süreliğine öldürüp, işlerini halledip tekrar uyandırmışlardı. hatta kızın annesine ameliyatı anlatırken ya house ya da wilson "kızınızı reboot edicez" diye tarif etmişti. o tarz bir şeyi gördükten sonra her türlü ameliyat vardır, inanırım.


  • resistance is futile  (17.12.10 23:32:06) 
@ornette, hocam biraz daha acar misiniz mumkunse? (anlayacagimiz dilde :) )


  • kakoy  (17.12.10 23:47:13) 
zaten islevini yapay yollarla saglayamadigimiz birkac organ var; beyin, karaciger, pankreas gibi.


  • tom riddle  (18.12.10 02:54:55) 
@resistance is futile yahu ben de nerede gördüm diye düşünüyordum=)


  • skywalkeremre  (18.12.10 12:27:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.