[]

bir ALES sorusu da benden

malum, sınav yaklaşıyor ales soruları artıyor.

sistem değişti, artık say1, say2, söz1, söz2 bölümlerinden 50'şer soru var. bu tamam. sayısal veya eşit ağırlıklı bir bölüm istiyorsak say1, say2 ve söz1 çözecez, sözel bir bölüm istiyorsak say1, söz1, söz2 çözücez. bu da tamam.

ee peki diyelim ki sayısal ağırlıklı puan almak için 150 soruyu çözdük. ve diyelim ki mucizevi şekilde zaman arttı. o kalan 50 soruya (mesela söz2) dokunamıyor muyuz? yoksa zaman kalırsa o 50 sorudan ne kadar çözersek o kadar kâr mıdır?

bir de yani, ben nereden bileceğim hangi yüksek lisans programının hangi puanı istediğini? marmara üni'de finans ve basın diye bir program var mesela, muhtemelen sözel istiyordur diyebiliyorum ancak. yüksek lisans programını henüz belirlememiş insanları çok çok zora sokmuş olmadılar mı bu sayede?

duyuru'da aradım lakin tam cevap verilmemiş. 2010 sonbahar başvuru kılavuzu'na da bakındım ama orada da belirtmemişler.

 
bu sınav çok karambole olucak gibi. ve ben ilk defa ales'e giricem ama herhalde önceden ilk sözel bölümü kitapçıkları dağıtılıyordu, sonra o bitince sayısal bölümü kitapçıkları dağıtılıyordu. ama şimdi öyle bişey yok bildiğim kadarıyla. aklımda öyle kalmış. yani bir kitapçık ve içinde bütün sorular. istediğinden başlayıp istediğin kadar yapabileceksin diye biliyorum ben.
ayrıca geçen gün eskilerden bi tane sınav yaptım da yarım saat filan da arttı. öyle olunca ben 200 soruyu da çözerim diye düşünüyordum ama çok mu iyimser düşündüm bilmem. bakalım.
bir de ben biraz deneme amaçlı ve aklımda hangi bölümde yüksek lisans yapacağımla ilgili bi karar olmadan gireceğim için biraz daha rahatım ve söz1-say1-say2-söz2 şeklinde giderim gibi düşündüm şu anda.

ayrıca yine aynı konular mı var acaba. yani sayısal sonunda zor olmayan geometri soruları vardı mesela. şimdi belki biraz daha fazla bilgi, formül vs. gerektiren sorular mı olucak yoksa yine benzer tarzda ama sadece daha fazla sayıda soru mı olucak acaba?
  • tepedeki psychedelic adam  (17.12.10 17:51:11 ~ 17:55:16) 
say1-2 ve söz1-2'den ekstradan çözmemiz gerekecek olan 20 soru, mevcut müfredatlardan mı sorulacak yoksa yeni konular mı eklenecek onu ben de merak ediyorum. ayrıca millet hız önemli diyor ama sorular kolay olduğu için ben de zaman sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum.

işte benim sorum da burada ortaya çıkıyor. benim zamanım kalırsa ve söz2'nin 50 sorusunu çözmeye başlarsam, bu adamlar "senin sınav geçersiz kardeşim" falan der mi?

ösym sana laflar hazırladım.
  • deckard  (17.12.10 18:24:59) 
benim hiç öyle bişey aklıma gelmemişti ama kılavuzda da her aday 150 soru cevaplayacaktır gibi bi cümle var.
bi de sınav sırasında görevliye soru sorulamaz filan diyor. başlamadan önce sormak lazım o zaman ama bence o görevlilerin de bi bilgisi yoktur. ama yine de 150 sorudan fazla yapanın sınavının sayılmaması gibi bişey olmaz herhalde. o cümlenen nedeni de ea, say, söz puan hesaplamalarının 3 test üzerinden yapılmasıdır bence. yani giren insan yüksek lisans yapmak istediği bölümün hangi puan türünden aldığını biliyordur ve o 150 soruya odaklanır gibi bi düşünce. ama sonuçta o konuda da bi netlik yok işte.

ha ayrıca sayısal ağırlıklı puan almak için söz2 dışındakileri çözdükten sonra o 50 soruyu çözsen de sayısal ağırlıklı puanına etkisi olmuyor. o kılavuzda soruların katsayıları filan da verilmiş.
  • tepedeki psychedelic adam  (17.12.10 18:41:42 ~ 19:16:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.