[]

Laptop ekranimi kirdim

Dell Studio XPS 13 bilgisayarimin ekraninin sag 1/8'inde aylardir bir problem vardi. ekranini 3-4 saatten fazla kapali (yatay) tuttugumda bilgisayari tekrar kullanmak icin acinca bu 1/8lik kisimda siyah titresimler ve renk ve goruntu bozulmalari yasiyordum. uzerine hafifce bastirmadigim surece saatlerce orada kaliyordu. bugun o hafifce bastirmam ekranda bi kirik olusturdu. artik o 1/8 kisim surekli titresiyor, ama asil kotusu yatay ve dikey alakasiz cizgiler geldi ekrana, ekranin sag alt kenarina azicik dokunsam tamamen gri bir ekran geliyor karsima. sonuc olarak simdi kirik ve ne oldugunu bilmedigim baska bir probleme daha sahip bir LCD'ye sahibim.

Soru su, yakin zamana teslim etmem gereken bir projem var ve bu proje icin gerekli butun onemli programlar laptopumda. baska bilgisayarim da olmadigi icin baska bi yere yukleyemiyorum. Bu yuzden:

1)Bu degisim isi ne kadar zaman surer?

2)Ankara'da Dell servisi nerelerde var, oneriniz var mi?

3)Kaca patlar? Laptop 13 inc ekrana sahip.

not: Garantisi var hala ama garantinin gececegini zannetmiyorum.

 
bir kac gun once bende duyuruda sormustum yanit alamadim benim kirdigim hp g5000 diye bir laptopdu.dun yaptirdim 120 dolar verdim.


  • cizgilipijama  (15.12.10 23:23:59) 
sayin cizgilipijama, dun yaptirdiginizi soylemeniz bu isin 1 gunde halledilebilecegi anlamina mi geliyor?


  • tom riddle  (15.12.10 23:29:01) 
20 dk surdu toplam.


  • cizgilipijama  (15.12.10 23:38:17) 
Geçici çözüm olarak harici bir monitör bağlayabilirsiniz. HDMI ya da VGA girişinden.


  • liriamer  (16.12.10 00:49:31) 
su anki maddi durumumla o da pek mumkun degil maalesef, yine de tesekkurler.


  • tom riddle  (16.12.10 01:07:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.