[]

Türkiye'de ve Dünya'da protesto yapmak işe yarıyor mu?

Protesto yapmak birşeyleri değiştiriyor mu? Örnekleri var mı?
Nedir, ne değildir?



 
adamlar sadece protesto yaparak ülkeden düşmanı atmış vaktinde. elbette işe yarıyor.


  • darknum  (15.12.10 14:42:35) 
Örneğin Greenpeace gibi kurumların protestoları işe yarıyor. Türkiye'de Greenpeace'den tırsan ciddi firmalar tanıyorum çünkü bu örgütün sağlam networkü var.

Buna benzer bir diğer örnek, öğrenci olayları. Demokrasilerin yerleştiği ülkelerde öğrenci protestoları ciddiye alınır. Bizim ülkede ise aykırı sesleri dinlemeye tahammül edemeyen bir hükümet olduğu için öğrencilerin fikirleri değil sadece yarattıkları güvenlik ihlalleri ciddiye alınır.
  • score  (15.12.10 14:53:02) 
hangi ülke imiş yaw öyle o merak ettim ne demiş işgalci askerler cok ayıp ettik lan bak bizi protesto ediyorlar gidelim ülkemizde barış ve dostluk içinde yaşayalım mı :)
protesto hiç bir boka yaramıyor yarasa şimdi dünya lideri olmuştuk.

  • asadas1999  (15.12.10 14:56:26) 
kamuoyu oluşturmak da protestoysa (bkz: sakine muhammed ashtiani)
bunun yanına greenpeace'in de başarıya ulaşan girişimleri var

  • freebird5406  (15.12.10 15:05:17) 
özellikle avrupada protestolar işe yaramaktadır ama bizim ülkemizde değil.
biz sağlam darbelerle kendimize gelirken avrupalı hafif bir dürtme ile akıllanıyor.
fransada öğrencilerin protestolarına aileleride destek verince milyonlar sokaklardaydı.
  • seyduna6687  (15.12.10 15:08:42) 
bizde geçim derdi var. ekonomik açıdan özgür olamayan bireyler protesto yapmak için toplanamaz bile. ağzına sıçtığımın işine gitmek zorundayız.


  • fukka  (15.12.10 15:42:05) 
türkiye'de yumurta atma modası ba$ladı ama sonuç dayak kötek göz altı ve soru$turmaya kadar gidebiliyor. protesto edilen değil eden zarar görüyor.

yumurta ne kadar anlamlıdır bilemem ama protesto / muhalefet etmenin layıkıyla anla$ıldığı bir ülke olmadığımızı rahatlıkla söyleyebilirim.
  • robinbook  (15.12.10 16:24:17) 
@asadas1999 (bkz: hindistan) (bkz: gandi)


  • microfiction  (15.12.10 16:47:42) 
türkiye'de polisin öğrenci dövüp stres atmasına yarıyor, böylece evde eşlerini çocuklarını dövmüyorlar sanırsam.
ingiltere'de, fransa'da,yunanistan'da,italya'da öğrenciler istediğini yaptırıyor, çünkü polis bu şekilde müdahale edemiyor, italya'da öğrenciler ülkedeki üniversitelerin yarısından fazlasını ele geçirdi, rektörlükleri ele geçirdi, hatta öğretim üyeleri destekledi. biz de olsa arkadaşın desteklemez, rte ne derse o. bu yüzden zaten herkes tırstığı için okulda protesto yapmak için 30 kişi toplayamaz olundu.

  • r_u_h  (16.12.10 04:23:36 ~ 04:24:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.