[]

Uçaklar neden alçak uçar oldu?

Bir süredir takip edemedim burayı, soran olduysa affedin.

Son günlerde, İstanbul semalarından Atatürk Havaalanı'na doğru inişe geçen uçaklar eskisine göre daha farklı bir yoldan ve daha alçaktan uçar oldu.

Nedir bunun sebebi?

 
Evet özellikle mecidiyeköy/gayrettepe taraflarında felan rahatlıkla görülebiliniyor. Herhalde yeni bir pist vs. açıldı.


  • kobretti  (07.12.10 16:35:42) 
aAtatürk Havalimanı'nda 18R/36L ve 18L/36R olmak üzere iki adet 3000 metre uzunluk ve 45 metre eninde pist ile 2300 metre uzunluk ve 60 metre genişliğinde 06/24 pisti olmak üzere toplam 3 adet pist var.
Bildiğim kadarı ile 2300 metreli kazaları ile meşhur 06-24 pisti bakıma alındı.
atatürk havalimanına yeni 4. pist çalısmasına başlandı. marmara üzerinden yapılan tüm inişler doğu yönüne kaydırıldı ve inişler artık ataköy üzerinden gerçekleşiyor.
  • voyager  (07.12.10 17:00:26) 
Çok teşekkürler voyager, korku dolu yüreklere su serpen açıklama için :D


  • samterk  (07.12.10 17:35:10) 
hava durumuylada ilgili. lodos da uçakların ineceği pist değişiyor diye biliyorum.

hatta: www.sondakika.com
  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (07.12.10 18:06:08) 
lodos yüzünden. inerken rüzgarı karşıdan almak gerektiği için lodoslu zamanlarda beykoz üzerinden 05/23'e yaklaştırıyorlar. bu yaklaşmada boğazı ortaya alarak istanbulu alçaktan geçiyor uçaklar.


  • trocero  (07.12.10 19:55:19) 
Bir süredir hayatımı kabusa çevirmiş atraksiyon. İnişten önceki son bina grubunda yaşayan kişi olarak pilotlar ile yakın akraba oldum. Hayır düşünüyorum da bu hollanda da ki düşüşün bir benzeri olursa diye o zaman ne olur? Doğrudan içeri buyur edicez artık pilot ve yolcuları.

Pisttede garanti bakım vardır o yüzden yönlendirmişlerdir.
  • skywalkeremre  (07.12.10 20:48:54) 
@faaip de oiad şimdi tutupta onlara bu soruyu soramayacağım,sorsam da hiç bir şeyi değiştiremeyeceğim için onun yerine her gün DHMİ yi arayıp en içten sevgilerimi iletiyorum kendilerine.


  • skywalkeremre  (07.12.10 21:31:16) 
bırak böyle kalsın, diğer türlü kalkışı o taraftan veriyorlar ki o pist yakınında oturanlara ekstra ses ve egzoz kokusu olarak geri dönüyor.


  • nick blender  (07.12.10 23:09:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.