[]

İzmir'in en iyi semti

neresi?

en yaşanılır, en nezih semti... birkaç tane de sıralayabilirsiniz.. bir de nedenlerinizi ve fikirlerinizi de ekleseniz şahane olur...


 
konak'tan üçkuyular'a tüm sahil şeridi ve karşıyaka ideal bence. şehre çok yakın olmayayım denirse de güzelbahçe gibi alternatifler var (gençler için biraz sıkıcı olabilir).


  • cinsi kisi  (07.12.10 00:22:38) 
kesinlikle bostanlı derim ben.


  • fifi  (07.12.10 00:27:53 ~ 00:28:06) 
kesinlikle buca degil onu bilirim ben :D, karsiyaka-bostanli her acidan en yasanir yer benim gozlemlerime gore.


  • kansascity shuffle  (07.12.10 00:32:42) 
balçova, narlıdere tarafları gayet güzel, nezih, sakin yerler. gençler için değil kesinlikle tabi, yakınlarda pek yapıcak bir şey yok çünkü. alışveriş merkezlerinin büyük çoğunluğu balçova'da. inciraltı'na yakın. inciraltı'nda sessiz, sakin akşamları rahatlamak adına sahilde oturabileceğin, balık tutabileceğin güzel bir yer. izmir'de referanduma en yüksek oranda hayır diyen bölge ayrıca narlıdere. bu da beki bir ölçü olabilir.

haa genç adamsın sen nereyi tercih edersin dersen benim için konak-göztepe arası uygundur. her yere kolay ulaşırsın konak'tan.

edit: balçova'da da karşıyaka'da da kaldım ama en güzeli arada kalan konak olur. balçova'da da termal var bi kere. yaz kış sıcak su, evi ısıtma sorunu olmuyor ve çok ucuz. konak > balçova(ısıtmadan kazanıyor) > karşıyaka-bostanlı
  • emrag  (07.12.10 00:33:44 ~ 00:39:19) 
karşıyaka-bostanlı. biraz daha ekonomik olsun dersen girne bulvarının denizden demiryoluna kadar olan kısmı, aksoy caddesi civarları da olur. alsancak konak tarafları gibi hareketli degildir ama ihtiyacın olan hersey elinin altındadır. yine alsancak, konak, bornova, balçova gibi yerlere ulaşımı çokta zor değildir. insanları iyidir, problemsizdir genelde. park sorunu yine izmirin diger yerlerine gore azdır vs. aslında aradıgın kriterleri soylersen daha iyi yardımcı olunabilir sanırım.


  • nick blender  (07.12.10 01:15:43) 
balçova.

neden: konak, alsancak bölgesinin yoğun güvenlik ve trafik problemleri sebebiyle özellikle göçmeyi tercih ettiği semtlerden biri. envai çeşit alışveriş ve eğlence merkezinin varlığı, termal suyla ısınma imkanı, ki şimdi söyleyeceğim en önemlisi bence; güvenlik, bu semti cazip kılanlardan. ardından sahilevleri, narlıdere ve daha da şehre uzak olsun dersen güzelbahçe gelebilir ama ulaşım büyük sıkıntı olur...
  • newyorkais  (07.12.10 01:42:24 ~ 01:46:45) 
bostanlı


  • jack n brooks  (07.12.10 01:46:03) 
Bostanlı, kira fiyatlarına bakınca bile anlaşılıyor :) Ulaşım kolay, mekanlar nezih, insanları güzel, çok kargaşa yok ama her şey elinin altında ve yürüme mesafesinde, rakı balık yapmak istersen sıra sıra mekan var hemen dibinde, 24 saat açık çorbacı, pastane, tekel mevcut. Sahile çıkıp körfez manzarasına karşı istediğini yapabilirsin. Gece devamlı polis devriye geziyor. Gecenin bir körü çıkıp rahat rahat dolaşabilirsin.

balçova, narlıdere de tamam ama şehirden uzaklar, ulaşım nispeten zor, mekanlar konusunda rahat değilsin, gece çıkıp tek başına dolaşmak sıkıntı yaratabilir.
  • kimlanbu  (07.12.10 03:07:39) 
izmir ekonomi üni. mezunuyum, karşıyaka civarlarını çok bilmiyorum ama abalçova gayet yaşanılır bi yer. termal ısıtma var, sıcacık oluyor her yer. acil ihtiyaçlarını karşılayabileceğin bi ton alışveriş merkezi var. ve tabi ki neredeyse her semte tek araçla gidebilirsin, aktarma yapacaksan da metro ve vapurlara direk araç yine var. hem şehrin stresinden uzakta :), hem de şehre yakın.


  • drink the stars  (07.12.10 11:08:47) 
balçova-üçkuyular-göztepe hattı


  • mangdaşire  (07.12.10 18:06:53) 
doğma büyüme karşıyakalıyım, liseyi 4 sene karşı tarafta, üçkuyularda okudum ve nefret ediyorum muhit olarak. yokuşu sevmiyorum arkadaşım, her yer yokuş, binalar afedersin göt göte, nefes alacak yer yok gibi. sahil şeridi güzel ama sahildeki apartmanlar ve onların arkasındaki apartman sırasından sonra yokuş başlıyor yine dik dik. üstelik sahili dahil her yeri yukarıda dediğim gibi istisnasız birleşik.

karşıyaka'da oturan insanların ekonomik seviyesi biraz daha yüksek geri kalan kısıma göre, karşıdakiler kızmasın ama eğitim seviyesi de yüksek doğru orantılı olarak. izmir'de ne kadar cinayet, asma, kesme, kapkaç vs. haberi görürseniz çoğu karşı tarafta oluyor çünkü örneğin buca, kadifekale veya tepecik gibi yerlerden buraya ulaşım çok kolay. karşıyaka biraz izole olmuş durumda bu açıdan, güzeltepe, gümüşpala gibi yerlerden itler iniyor, hayvanlık yapıyor zaman zaman ama çoğu zaman karşıyakalılar tepki gösterdiği için pek bir tarafları yemiyor. yani daha güvenli kısacası. ayrıca sahili daha geniş apartmanlar bahçeli, ova, yokuş yok, vs.

urla tarafını da öneririm, güzelbahçe, sahilevleri vs. buralarda genelde yazlık veya villa tipi müstakil evler, siteler var, çekici bu yüzden ama biraz merkeze uzak ama denize girilebiliyor.

not: ulan cevabı yazarken show haber'de gevrek-simit farkıyla ilgili haber vardı, karşıyaka'da yapmışlar haberi, gözlerim yaşardı, uzaktayım topraklarımdan. işte böyle memleket fanatiği yapar karşıyaka kendini.

not2: teknik olarak karşıyaka ilçe.
  • uckac  (07.12.10 18:44:39 ~ 18:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.