[]

Televizyon karıncalanmasının uzaydan geliyor olması

Televizyonda gördüğümüz karıncalanmanın, "Big Bang" patlamasından günümüze gelen ve kozmik radyasyonun hala soğumakta olan fotonlarının oluşturduğu sinyaller olduğu söyleniyor. Doğru mu bu, televizyonda karıncalanmaya nasıl sebep oluyor o zaman?




 
Televizyondaki karıncalanma bigbangten arta kalan radyasyon dalgaları yüzünden oluyor. Bir kısmıda yakınlarda gerçekleşen supernova'ların bize yansımasından gelen radyasyonlar nedeniyle oluyor. Aynı şey radyodaki ara boş frekanslarda da görülebilir.


  • alkolik imam  (06.12.10 10:36:12 ~ 10:36:35) 
doğrudur, kozmik arka plan ışıması diye geçer literatürde.


  • holybullshit  (06.12.10 12:52:06) 
karıncalanma dediğimiz şey gürültü sinyalinin televizyon tarafından yorumlanıp bir görüntüye çevrilmesi.

normalde eğer havada hiç sinyal olmasaydı veya televizyonun girişini tamamen izole edebilseydik düz ve siyah bir ekran çıkardı sadece.

ama televizyonun alıcı kısmının içinde sinyal şiddetine göre kazancı ayarlayan bir devre var (agc) bu devre sinyal azaldıkça kazancı arttırıyor. böylelikle o frekansta eğer insan eli ile yapılmış bir yayın yok ise havadaki gürültüyü alabilecek kadar kazancı yükseltiyor.

o karıncalanma evrenin heryerinden gelen ve birçok kaynaktan üretilen radyo dalgalarının toplamından başka bişey değil.
  • orpheus  (06.12.10 12:52:42 ~ 12:53:20) 
O gördüğünüz görüntünün %1'i filan kozmik mikrodalga fon ışınımı sadece, hepsi değil. Bir de "big bang patlaması", "öss sınavı" demek gibi bir şey, "büyük patlama" demek daha iyi Türkçe konuşurken.


  • sourlemonade  (06.12.10 14:18:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.