[]

bu foto fake mi?

ekte foto yok.fotorafi tarif edecem illaki biliyorsunuz.amerikalıların bi savası kazandıktan sonra 2 ya da 3 asker kocaman bi amerikan bayragı dikiyordu. bu foto ıcın savastan cok sonra cekildi vs vs diolar bi bilgisi olan var mi?




 
(bkz: flags of our fathers)

filmde bu konu anlatiliyordu.

ayrica wikipedia'da da buldum.

en.wikipedia.org

"After the battle the press gets hold of the photograph of the second flag raising. It is a huge morale booster, and papers all over the country ask for prints. When Rene is asked who is in the photo, he gives five names, including his own, saying that the other four are, Mike, Doc, Franklin, but says that Hank was in the photograph (Rene thought that Hank was at the base of the flag. In reality it was Harlon). He then tells Ira he is the sixth man. Ira corrects him, saying that it was Harlon, and fiercely denies being in the photo, going as far to threaten Rene with a bayonet to his throat. Even though Rene tells him they'll be sent home, Ira won't give in. However, when Rene is threatened with being sent back to the fighting, he tells their bond tour guide Sgt. Keyes Beech that Ira was the sixth man, though not telling him that Harlon was in the photo, not Hank."
  • entrapmen  (02.12.10 23:05:58) 
en.wikipedia.org bu fotoğraftan bahsediyorsunuz galiba?


  • kobuzchu kiz  (02.12.10 23:07:15) 
@ kobuzchu kiz evet bu fotoraftan bahsediyorum.bunun savastan cok sonra cekmişler bir nevi kurgu diyorlar.dogru mu bu?ingilizce o kdr yeterli değil.


  • all girls dream  (02.12.10 23:44:45) 
sayfada verilen bilgi doğruysa, fotoğraf fake değil. kısaca şöyle diyor:

23 şubat 1945'te çekilen tarihi bir fotoğrafmış, Joe Rosenthal çekmiş. Çekildikten kısa süre sonra binlerce yerde baskısı yayımlanmış, daha sonra ise Pulitzer kazanmış ve "yayımlandığı yıl Pulitzer fotoğraf ödülü alan" tek fotoğrafmış.
Amerika'da, İkinci Dünya Savaşı'nı simgeleyen en bilinen imajlardan biriymiş.

benim fikrim, eğer savaş sırasında yayımlanmış ve o tarihte Pulitzer almışsa fake değildir =)
  • kobuzchu kiz  (03.12.10 00:01:25) 
yani faketen kastım savas ve fotonun cekilme sirasinda uzum zaman dilimi varmi?yani adamlar sonra dan mi tarihi belge niteliginde foto cekmiş.


  • all girls dream  (03.12.10 00:08:21) 
ay'a bayrak dikerken çekilen fotoğrafın bile sahte olduğunu teknik bilgi ile ispat ediyorlar.google aratabilirsiniz.
hatta ilk kez ay'a gitme meselesinin hikaye olduğu bile iddia ediliyor.
eh,amerikalıların bu tür insanda yürek kabartan manzaraları,kahraman pozlarını çok sevdikleri de malum.
neden fake olmasın?
  • password  (03.12.10 00:26:16) 
olay kisaca soyle. ilk once gercekten bir bayrak dikiliyor.

sonrasinda bu olayi gazeteciler geldiklerinde tekrar canlandiriyorlar ve tekrar bir bayrak dikiliyor. bu unlu olan fotoda gorunen ikinci cekilen bayrak. hatta film bununla bayagi ilgiliydi.

filmi izleyin sayet gercekten olayi merak ediyorsaniz.
  • entrapmen  (03.12.10 00:53:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.