[]

uluslarası ilişkilerdeki "3 great debate" hakkında...

bunların aralarındaki farkı inceden 2-3 cümleyle yazabilene efes birası hediye..




 
  • ucan sincap  (02.12.10 19:10:59) 
1. realism vs. idealism
realistler uluslarası sitemin anarşik ve devletlerin bencil olduğunu iddia ediyor. devletlerin temel amaçları hayatta kalabilmek ve bu uğurda güç elde etmeye çalışıyorlar.
idealistler aslında devletlerin bencil olmadığını ve birbirleriyle iş birliği yapabileceğini iddia ediyor. bunun işbirliği için örgütlerin kurulması gerektiğini iddia ediyorlar.
2.traditionalism vs scientism
bu tartışma uluslarası ilişkiler teorileri oluştururken nasıl bir yöntem izlenmesi hakkında. ilki klasik yaklaşımın yani tarihi olayların yorumlanmasıyla teorilerin oluşturulması gerektiğini iddia ediyor. diğeri daha çok pozitif bilimlerde kullanılan metodların u.i teorilerinde kullanılması gerektiğini iddia ediyor(istatistik çalışmları vb.)
3.Inter-paradigm Debate
burda wikinin dediğine göre realism, liberalism ve radical uluslararsı ilişkiler teorilerinin(marksizm,constructism vb.) arasındakı çekişmeden bahsediyo. bunun için bütün teorilerin argümanlarını incelemeniz gerekiyor.
4.burda da postmodernism devreye giriyor sanırım.klasik teorilere(realism,liberalism vb.) karşı constructivism gibi postmodern bir teori.
  • letmein  (02.12.10 19:22:55 ~ 19:36:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.