[]

Allah kuruşu, hangi para birimine aittir?

''Benim İsviçre bankalarında bir Allah kuruşu param yok ki bunu ispat edeyim.''

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na ait bir cümle yukarıdaki. Cehaletimi mazur görün, böyle bir para birimi mi var bilmediğim? Yoksa aklımız mı sınanıyor? Yarışma programında mıyız?

Çok değerli muhalefet liderleri ve medyamızdan henüz bir soru yöneltilmedi kendilerine. Aranızda bilenler, duyanlar olabilir. Hangi para birimidir ve hangi ülkenindir?

 
hani birine allahın malı deriz ya. oradaki allah kelimesi de işte buradakiyle aynı anlamda.


  • baldur  (01.12.10 18:48:22) 
benim isvicre bankalarinda bir allah-in- kurusu param yok ki bunu ispat edeyim demeye calismistir kendisi...hani derler ya bir allahin kulu da yardim etsin falan diye..ama allahin kurusu falan sacma tabi ayrica isim tamlamasini da becerememis ve anlatim bozuklugu olmustur kanimca..


  • purkinje  (01.12.10 18:50:56) 
+1 uNwanted.


  • crue  (01.12.10 20:25:22) 
crue ne anladığını ve +1 nasıl oluyor anlatsana bana.


  • july14  (01.12.10 20:40:14 ~ 21:05:51) 
Espri yapmak değildi niyetim bu arada.

Sana sordum, başkaları cevap veriyor crue. Aynı kişi misiniz yoksa?
  • july14  (01.12.10 21:05:03 ~ 21:06:21) 
@unWanted, takma hocam, tipik "sanane" demeye programlanmış ilkokullu sendromu. bak ben takıyor muyum?


  • crue  (01.12.10 21:27:30) 
sivrisinek, bunu bir başbakan söylüyorsa ve üstelik ''Abdestimden şüphem yok ki, namazımdan şüphem olsun'' diyerek hem de, çok ciddiye alırım ben. Ciddi ciddi düşündüm. Sizler de düşünün istedim. Kelime oyunları bana ait değil. Mizahi olarak da bakmadım.

İsviçre bankalarında hiç param yok demesi de, yeterliydi. Yemin billah etmesine ne gerek vardı sizce?
  • july14  (01.12.10 21:33:41 ~ 21:38:27) 
bence Allah kuruşu gibi olmayan bir para birimi söyleyerek yalan söylemekten kaçındı...


  • jeanluc  (02.12.10 03:57:18) 
''bence Allah kuruşu gibi olmayan bir para birimi söyleyerek yalan söylemekten kaçındı...''

Ben de aynı şekilde düşünüyorum jeanluc. Yemin etse başı ağrımaz, etti de zaten kendi üslubunda.

Cevap veren herkese teşekkür ederim.
  • july14  (02.12.10 08:33:32 ~ 08:34:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.