[]

Yesil pasaport ile ilgili sorular

Bazi sorularim var, bazilarini emin olmak icin soruyorum. Sorularim soyle:

1) Yunanistan disindaki Schengen ulkelerinde yesil pasaportta vizeye ihtiyac olur mu? Ingiltere'de de lazim diye biliyorum. Ayrica ABD icin vize almaya gerek oluyor mu?

2) Istenen belgeleri incelerken calismadigima dair belge istediklerini gordum. Bircok kisi gibi ebeveynlerim beni kisa sureligine calisiyor gibi gosterdi. Bunun isten ciktigimi belgeleyen ciktisini nereden aliyoruz? SGK sitesinde artik yok sanirim, turkiye.gov.tr'den mi aliniyor bu cikti?

Tesekkurler.

 
1. tinyurl.com adresinde hangi ülkenin vize isteyip, hangisinin istemediğini görebilirsiniz. ABD için gerekiyor.


  • sourlemonade  (29.11.10 18:47:54) 
tesekkurler, yunanistan'in yesil pasaportlulari vizeden muaf tuttugunu bilmiyordum.


  • tom riddle  (29.11.10 19:06:38) 
2.ye cevap;
ben geçen hafta çıkarttım yeşil pasaport. Ebeveyninin sigortalı göstermesi problem değil yalnız emniyet senden sigorta geçmişini istiyor.bunun içinde sgk ya gitmen gerekli sitelerden alınmıyor artık. sgkya gidip şuan çalışmadığına dair bi dilekçe dolduruyosun senin sigorta numaranı yazıp imzalayıp sana veriyorlar. öğrenci belgenide al emniyete giderken.

ek:şunu da öğrendim ki okuldan mezun olsan bile evlenene veya sigortalı işe girene kadar 25 yaşını doldurmadığın sürece geçerliymiş yeşil pasaportun.
  • mcserci  (30.11.10 03:09:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.