[]

Harf Notu - E

E neyi simgeliyor harf notunda? Devamsızlık? Sınava girmeme? Bir yerde de muaf tutulmuştur yazıyor. Uludağ Üniversitesi için soruyorum eğer gerekliyse üniversite ismi. İnternette biraz arayayım dedim de Ul. Ün.'inin harf notlarını bulamadım. Acil çıkmam lazım o yüzden bi buradan sorayım dedim. İnternete girdiğimde silicem soruyu.

Teşekkürler.

(Bir de itiraz hakkı var mıdır, nedir?)

 
benim okulumda E harfi olmasa da ECTS grading scale diye bir sey var belki onla bi paralelliği olabilir; www.credit.seua.am (sayfanın alt kısmındaki tablo)


  • anatomik durus  (16.01.08 16:15:32) 
e henuz notu girilmemis oluyor bizim okulda.


  • bryan fury  (16.01.08 16:25:07) 
Uludağ Üniversitesi:

(E), ilgili dersin ön koşullarını yerine getirmiş olma şartına bağlı olmak kaydıyla, hastalık veya Enstitü Yönetim Kurulunca kabul edilebilir bir gerekçe ile dönem sonu sınavı, seminer, laboratuar, ödev ve benzeri yükümlüğünü yerine getirmeyen öğrenciye verilir. (E) alan öğrenci notlarının Enstitüye tesliminden itibaren on beş gün içinde eksikliklerini tamamlamak zorundadır. Ancak mazeretin uzaması halinde Enstitü Yönetim Kurulu’nun kararı ile eksik tamamlama süresi, bir sonraki kayıt dönemine kadar uzatılabilir. Aksi halde (E), (K veya FF) notuna dönüşür.


Dokuz Eylül Üniversitesi:

(E) notu, yarıyıl içinde başarılı olduğu halde ders için gerekli koşulları tamamlayamayan öğrencilere verilir. Öğrenci herhangi bir dersten (E) notu aldığı taktirde notların ilgili Enstitü Müdürlüğü'ne teslim tarihinden itibaren bir ay içinde eksikliklerini tamamlayarak bir not almak zorundadır. Alınan not, ilgili öğretim üyesince en geç üç gün içinde Enstitü Müdürlüğü'nce yazı ile bildirilir. Aksi halde, (E) notu kendiliğinden (FF) notu haline dönüşür


Ankara Üniversitesi:

(E) notu; yarıyıl/yıl içinde başarılı olduğu halde, hastalık gibi geçerli bir nedenden dolayı ders için gereken koşullardan bazılarını yerine getirememiş öğrencilere, dersin öğretim elemanı tarafından verilir. (E) notu almış bir öğrencinin, notların öğrenci işleri bürosuna tesliminden onbeş gün sonra eksiklerini tamamlaması ve bir not alması zorunludur. Bu süre içinde eksiğini tamamlayamayan öğrencinin notu (FF) notuna dönüşür. Eksikliğinin tamamlanmasının uzun süreceği fakülte/yüksekokul kurulları tarafından kabul edilen öğrencilerin (E) notu, en çok bir sonraki kayıt dönemine kadar uzatılır.


Çukurova Üniversitesi:

"E" notu, yarıyıl sonu veya yıl sonu sınavına girmeye hak kazandığı halde, hastalık veya geçerli başka bir nedenle yarıyıl sonu veya yıl sonu sınavına giremeyen ve mazereti ilgili Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen öğrenciye verilir. (E) notu verilen her dersin eksik sınavı bu dersin verildiği yarıyılı izleyen ilk yarıyıl kayıt dönemi başlamadan önce yapılır. Öğrencinin bu sınavda aldığı not yarıyıl sonu sınavının notu olarak değerlendirilir. Bu sınava girmeyen öğrencinin notu kendiliğinden (FF) veya (U) notuna dönüşür. Ancak uzayan bir hastalık ve diğer geçerli mazeret hallerinde, Bölüm Başkanının önerisi ve ilgili Yönetim Kurulunun onayı ile eksik sınavının süresi bir sonraki sınav döneminin sonuna kadar uzatılabilir. Bu durumda (E) notu not ortalama hesabında dikkate alınmaz.
  • ermanen  (16.01.08 16:31:53) 
Anladığım kadarıyla Eksik'in E'si o. İngilizce eğitim veren okullardaki (I)ncomplete a denk düşüyor.


  • sui  (16.01.08 16:48:21) 
başkent üniversitesi'nde sınav tekrarı, sınav hakkı gibi bi şeydi e notu. resim hocam iyi resim çizemediğim için "sana e notu veririm, yazılı sınav yaparım" diye tehdit etmişti de ordan biliyorum.


  • mc r 9  (16.01.08 17:17:32) 
Cevaplar için teşekkürler. Silmeye kıyamadım: )


  • colonizer  (16.01.08 19:06:57) 
kocaeli üniversitesinde
harflendirme sistemi şöyle a b c d e ve f
diğer üniversitelerdeki gibi cc bb cb gibi harflendirme yok zaten f harfini vize ve final ortalaman 50nin altında kalırsa f olarak geçiyor. geri kalan harflerde işte 50-100 arasındaki notlara tekabül ediyor. ha derseniz neden böyle bişey yapmışlar madem işte üniversitede okuduğun belli olsun. yoksa maşallahı var liseden beter bir üniversite sosyal bağlamda hiçbir şekilde destek olmayan proje falan yapmaya kalktığınızda aman napalım yaptın da bana mı yaptın diyip proje süresince girmediğiniz dersler yüzünden devamsızlıktan kalabildiğiniz biyer ha derseniz nottan bahsediyoduk bunu neden anlattın sinirlerim tepemde o yüzden paylaşmak rahatlamak istedim...
  • winniethepooh  (16.01.08 21:42:58) 
Bilgi Üniversitesi'nde de böyle bir uygulama var. E notu alanlar o dersten bir sınava daha - E sınavı- girme hakkı elde ediyor. Bütünleme gibi.


  • indeed  (17.01.08 01:01:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.