[]

Turkce karaktersiz metni Turkce karakterliye cevirme

Turkce karaktersiz metni Turkce karakterliye ceviren bir site var midir acaba, isi dusen oldu mu hic? Ornegin buraya yazdigim yaziyi versem, otomatik olarak turkce karakterli hale cevirse.




 
bu nasıl mümkün olabilir ki. yani bir program türkçe karakteri de olan bir harfi hangi anlamda kullandığınızı bilemez ki. ben çevireyim bakın.

"türkçe karakterşiz metni türkçe karakterliye çeviren bir şite var mıdır açaba, işi düşen öldü mü hiç? örneğin büraya yazdığım yazıyı verşem ötömatik ölarak türkçe karakterli hale çevirşe."

tersini isterseniz var öyle siteler.
  • kibritsuyu  (26.11.10 16:45:38) 
zor biraz. öyle bir program yazmak baya bir kastırıcı olurdu diye düşünüyorum. kimse yazmamıştır gibi geliyor. elle çevirmen gerekiyor gibi geliyor bana.


  • condospree  (26.11.10 16:46:09) 
öyle bir şeyin olup olmadığı bilmiyorum ama şöyle bir fikrim var; türkçe yazmadığın kelimeleri "bul-değiştir" yöntemiyle düzeltmen. mesela, bul:turkce, düzelt:türkçe. yani harf harf değil kelime kelime değiştirmen.


  • hollowlife  (26.11.10 16:55:17) 
Yapılmaya çalışılıyordu bir ara ama başarılı olması çok zor. Diyelim ki kelime kökünü filan buldu, çevirdi. Çevirdiği şeyin doğru olduğu ne malum? Mesela "sık" ve "şık" sözcüklerini doğru çevirebilmesi için cümleyi bir Türk gibi anlaması da lazım programın.


  • sourlemonade  (26.11.10 17:04:54) 
itü sözlükte var öyle bir özellik. ne kadar çalışır bilmiyorum.


  • xlmn  (26.11.10 17:12:01 ~ 17:13:41) 
sizinkini böyle çevirdi:
Türkçe karaktersiz metni Türkçe karakterliye çeviren bir site var midir acaba, işi düşen oldu mu hiç? Örneğin buraya yazdığım yazıyı versem, otomatik olarak turkce karakterli hale çevirse.

çalışıyor gibi
  • xlmn  (26.11.10 17:12:45) 
Özgür bir doğal dil işlemleme yazılımı olan Zemberek bu işi de yapabiliyor. Webden denemek için zemberek-web.appspot.com adresini kullanabilirsiniz.


  • dirigeant  (26.11.10 17:38:29) 
duyuruda linki verilmisti bu sitenin, ben de sabanco universitesi diye hatirliyorum.

kelime kullanim istatistiklerine gore ceviri yapiyordu. linki bulursam editlerim.

edit: daha once verilen link buydu: ama calismiyor.
www.hlst.sabanciuniv.edu

tr.wikipedia.org

ayni veya benzeri bir sistem zemberek sitesinde kullaniliyor.
  • cench  (26.11.10 18:19:38 ~ 18:27:51) 
  • elcezire exclusive  (20.01.11 07:08:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.