[]

Çalışan Linux Cdsi hangi sürümü kullanmalı?

Merhabalar,
Bir büyüğümüz merakını gidermek için laptoppda kullanılmak üzere linuxun cdden çalışan bir sürümünü kullanmak istiyor. Öncelikle ben daha önce pardusu kllanmayı denemiştim ancak çalışan cd versiyonunda maalesef laptop ekranına görüntü lmesinde büyük sorunlar yaşamıştım. Şimdi bu tür sorunlar ile karşılaşmayacağımız bir sürüme bakıyoruz, işin aslı yazıklarımdanda tahmin edebileceğiniz üzere linux konusunda pek bilgili değilim. Bu neden hangi sürümün işimize yarayabileceği konusunda her türlü yardımınız pek bir makbule geçecektir.

Bunların dışında gerek kullanım gerekse de teorik bilgi olarak linux çalışan cdyi kullanacak kişinin hoşuna gidebilecek, bakın bu yönleri wiindowsu önündedir diyebileceğimiz yönleri nelerdir. Ayrıca çalışan cdyi ilk çalıştırdığımızda şöyle öngösterim diyeceğimiz dakikalarda hangi özelliklerini gösterip linuxun üstün yönleri ile kullanıcıyı etkileme şansına sahip oluruz diye de sorayım:).

Şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

 
acik ara en iyi giris seviyesi ubuntu'dur.


  • entrapmen  (25.11.10 22:18:03) 
Bir kere çalışan cd yavaş olacaktır karşıdaki kişiyi buna alıştırmak lazım ki sonra windows daha hızlı çalışyor demesin. Ayrıca linux un windows a göre artıları çalışan cd üzerinden pek anlaşılamaz gibi geliyor bana.
İşin mantalitesi (özgürlük ücretsizlik değil) anlatılması daha yararlı.Bazı linux dağıtımlarının kurma ile çalışan cd aynı cd üzerinde. :) tuhaf oldu.
Çalışan cd ile haşır neşir olanlar daha iyi cevaplar verirler.
  • ilkdefa  (25.11.10 22:22:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.