[]

domain transfer

bir şirketteki domainimi (turkticaret.net) başka bir şirkete almak istiyorum bunun için kodu vs. aldım. transfer işlemi için bir mail geldi (transfer etmek istediğim şirketten) transfer talebini onaylamak için, evet diyerek kabul ettim. şimdi domainin ilk bulunduğu şirketten de bir mail geldi aynen şöyle yazıyor

Dear Customer,

Reg2c received notification on Tuesday, Nov 23, 2010 that you have requested a transfer to ABC Inc. for xyz.com. If you want to proceed with this transfer, you do not need to respond to this message. If you wish to cancel the transfer, please click on the below link before Sunday, Nov 28, 2010:

Cancel Transfer Link:

Click Here to cancel the transfer of xyz.com (iptal etme linki bu)

If we do not hear from you by Sunday, Nov 28, 2010, the transfer will proceed.

falan filan diye. köprüden önce son çıkış gibi bir şey mi bu. bu mailde ne demek istiyor şimdi.
ha bu arada öyle bir denk geldi ki domain in süresi de 28 kasımda bitiyor. elimizde bunlar var şimdi
bu süreye kadar transfer işlemi biter mi? yoksa benim domain göt altına gider mi?
yada 28 kasım gününe kadar bekleyip 28 kasımda ilk şirketten domaini uzatayım mı?

 
Transfer bildiğim kadarıyla bitişe bir hafta filan kala olmuyordu. Ama olabiliyorsa evet, bu bir son karar maili gibi duruyor.

Bu arada sakın bekleme domain sürenin dolmasını, çünkü 1-1,5 ay başka şirkete transfer yapamadığın gibi uzatma da yapamıyorsun. Sonra backorder yapan birileri senin domainini kapıyorlar.
  • ataturkiye  (23.11.10 09:17:44) 
Hiç bir sorun olmaz, geçen yıl turkticaret.net'ten 250'ye yakın domain'i transfer ettim. Çok çakal bir şirkettir, transfer kodunu hemen pat diye vermez e-posta ile gönderir ki çoğu hemen gelmez sırf işlemin geciksinde vazgeç diye. Hadi kod geldi transfer ediceksin diyelim bu seferde id shield yüzünden onay e-postası gelmez bi ton uğraşırsın, en sonunda tüm işlemleri yapınca size gelen e-posta gibi bi son çırpınış yaparlar, bilmeyen biri bu işlemi iptal edebilir diye. anlican çok doğru bi tercih yapmışsın kurtulmakla.

Ayrıca geçen sene süresinin bitmesine 1 gün kala domain transfer ettiğimde oldu. Çünkü domain transfer işlemine başladığınızda zaten 1 yıllık uzatma işlemi yapılması zorunlu ve 1 hafta içinde işlem gerçekleşiyor ve domain süreniz otomatik olarak uzuyor. Korkucak bişi yok sürenin geçmesini bekleyin yeterli.
  • zpider man  (23.11.10 10:37:15) 
transfer işlemine dün başladım. kodu hemen aldım. onay maili geldi onayladım, ikinci mail de yukarıdaki şekilde geldi. transfer için 28 ini mi bekleyecek adamlar şimdi.
diğer transfer edeceğim şirkete zaten 1 senelik parayı yatırdım şu an. yalnız arada domainin gitmesinden korkuyorum :D

  • vincenzo  (23.11.10 11:53:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.