[]

2 Cümlelik İngilizce'den Çeviri

Merhabalar;

Bir makale içerisinde 2 cümlelik bir çeviride tıkandık kaldık, çeviremiyoruz. Bir yardımcı olun, nedir, ne değildir?

All these minerals structurally dissolve some H2O in the form of hydroxyl, typically Si-OH, and a major part of it in the form of hydroxyl pairs, Si-OH HO-Si. These hydroxyl pairs adjacent to cation vacancies undergo an electron transfer inside the mineral matrix by which two oxygens get oxidized from their usual “2-” to the “1-” oxidation state, while two protons, H+, become reduced to molecular H2.

Şimdiden teşekkürler...

 
Çeviri yapmayayım da anladığım kadarıyla olayı söylemeyi deneyeyim:
Tüm bu mineraller yapısal olarak h20'nun bir kısmını çözüyorlar (yani çözerler).
Genellikle Si-OH şeklinde.
Bu Si-OH'un da büyük kısmını Si-OH veya HO-Si şeklinde hidroksil çiftleri olarak çözüyorlar.
Toparlarsak: "Tüm bu mineraller yapısal olarak h20'nun bir kısmını genellikle Si-OH şeklinde, -çoğunlukla Si-OH veya HO-Si hidroksil çiftleri şeklinde- çözerler."

Diğer olayımız:
Boş olan katyonlara bitişik olan bu hidroksil çiftleri, mineral matrisi içindeki elektron transferine maruz kalarak, iki oksijen normaldeki "2-” durumlarından “1-” oksidasyon durumuna geçerler, H+ olan iki proton da moleküler H2'ye indirgenir.

Kimyasal olarak ne dediğimin farkında dğeilim, kendi terminolojinizle bir rötuş gerekebilir.
  • firez  (18.11.10 23:04:11) 
müthiş.. çok teşekkürler :)


  • darkredanger  (18.11.10 23:16:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.